Mevlana’dan Çağımıza Mesajlar

Mevlana’dan Çağımıza Mesajlar
19.12.2012
473
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Mevlana’dan Çağımıza Mesajlar” isimli konferansa İlahiyatçı Emin Işık konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Fihî Mâ Fih Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Mevlana’dan Çağımıza Mesajlar” isimli konferans İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa İlahiyatçı Emin Işık konuşmacı olarak katıldı.

Mevlana ve semazenler ile ilgili kısa film gösterimi ile başlayan konferansta, Mevlana tarafından yazılan Mesnevî’nin, ilk on sekiz beytinin Türkçe ve Farsçası okundu.

İslam ve Anadolu kültüründe Mevlana’nın yeri, önemi ve fikirlerinden yola çıkararak çeşitli bilgiler veren Emin Işık, Mevlana’nın ve Mesnevi’nin herkes tarafından okunup anlaşılması gerekli. Mevlana’nın en temel düşüncesinin iman, güven ve ümit üçgeninden meydana geldiğini dile getirdi.

Günümüzde Mevlana’nın yanlış anlaşıldığını ve bu yanlışın insanların kafalarında olduğunu söyleyen Işık, “Eğer senin kafandaki anlayış eğri büğrüyse, oraya laf girmez. Müslüman gibi düşünmeden Mevlana’yı anlayamayız. Dinde esas olan peygamberin yaptıklarıdır. Biz Hz. Peygamber’i anlamakla görevliyiz” diye konuştu.

Program sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay tarafından Emin Işık’a plaket takdim edildi.

19/12/2012 – YC
473 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.