Mevlana Değişim Programı

Mevlana Değişim Programı
22.03.2013
1.123
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mevlana Değişim Programıyla birlikte, uluslararası işbirliği ağını genişletmeye devam ediyor.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığı tarafından yürütülen Mevlana Değişim Programına Sakarya Üniversitesi ’de dahil oldu. Sakarya Üniversitesi, Avrupa Birliği ve EFTA ülkeleri dışında kalan dünya ülkeleri ile Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişimi gerçekleştirilmesini ön gören Mevlana Değişim Programı kapsamında, 17 ülkeden 37 üniversite ile görüşmelere başladı.

Program kapsamında, öğrenciler hibe destekli olarak en az bir en fazla iki yarıyıl süre ile gerçekleştirecekleri bu programda tam tanınılırlık esas olacaktır. Öğretim elemanları ise bu programa en az bir hafta en fazla üç ay süre ile yine hibe destekli olarak katılabilecek.

Diğer değişim programlarından farklı olarak, Mevlana Değişim Programı’nda Sakarya Üniversitesi’ne gelecek olan Öğrenci ve Öğretim Elemanları da hibe desteği alabilecek. Mevlana Değişim Programı SAÜ Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nce yürütülecek olup, Yrd. Doç. Dr. Nesrin Kenar koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek.

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır.

Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilmektedir.

Program ile ilgili detaylı bilgilere www.mevlana.sakarya.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

2013 – 2014 Akademik yılında başlanması planlanan program dahilinde Sakarya Üniversitesi YÖK ile yaptığı görüşmeler sonrasında, tanınırlığı onaylanan aşağıda ülke ve isimleri belirtilen üniversiteler ile görüşmeye başlamıştır.

Mısır : Ain Shams University, Al Azhar University, Alexandria University, Cairo University, Banha University

Birleşik Arap Emirlikleri : University of Dubai, Zayed University

Suudi Arabistan : Umm Al-Qura University

Türkmenistan : Turkmen State University

Özbekistan : National University of Uzbekistan ‘M.Ulugbek’,  Samarkand State University, Westminster International University in Tashkent, Taşkent Devlet Teknik Üniversitesi

Tacikistan : Tajik State National University, Dushanbe

Kazakistan : Al-Farabi Kazakh National University

Kırgızistan : Kırgızistan Türkiye-Manas Üniversitesi, OSH Technological University

Malezya : University of Technology Malaysia

Singapur : Nanyag Technological University, National University of Singapore

Endonezya : Institut of Technology Bandung

Japonya : Kyoto University

ABD : Polytechnic Institute of New York University, New Mexico Institute of Mining and Technology, Ohio University, Nazareth Collage Rochester,

Azerbaycan : Azarbaijan State Economic University, Azerbaijan University of Architecture and Construction, Azerbaijan State Culture and Art University, Baku State University, Ganja State University, Lankaran State University, Nahcevan Devlet Üniversitesi

Brezilya : Federal University of Bahia, Centro Universitario Jorge Amado

Arjantin : University of Buenos Aires

Hindistan : University of Rajasthan

22/03/2013 – YC


1.123 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.