Meslek Standardı Taslağı

Meslek Standardı Taslağı
28.09.2015
1.036
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, bölgesel ve ulusal alanlara katkı sağlamak amacı ile yaptığı yenilikçi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Sakarya Üniversitesi tarafından, Türkiye’de ilk kez teknik alanda “Meslek Standardı Taslağı” hazırlandı. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş’ın 24 Ekim 2014 tarihinde  imzaladığı Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü ile başlatılan “Elektrikli Araçlar” alanında taslak meslek standartlarının hazırlama süreci tamamlandı.

Protokol çerçevesinde Elektrikli Araçlar alanında 3 farklı seviye için meslek standardı hazırlanarak ilgili meslek kuruluşlarının görüşüne sunuldu. Sakarya Üniversitesi tarafından, Avrupa Mesleki Yeterlilikler Çerçevesine uygun olarak standardı hazırlanan meslekler ve seviyeler ise ‘Batarya Elektrikli Araç Servis Elemanı (Seviye 3)’, ‘Batarya Elektrikli Araç Bakımcısı (Seviye 4)’ ve ‘Batarya Elektrikli Araç Bakım ve Onarımcısı (Seviye 5)’olarak belirlendi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Soydan koordinatörlüğünde hazırlanan Meslek Standartları, Avrupa Birliği İnovasyon Transferi (ToI) projeleri kapsamında tamamlanan, VEMEV (Vocational Education Platform for Maintenance of Electric Vehicles) başlıklı çok uluslu projenin çıktılarından birisi olma özelliği taşıyor.

Yapılan bu çalışmayı çok önemli bir başlangıç olarak nitelendiren Yrd. Doç. Dr. Soydan, elektrikli taşıtlar gibi güncel bir teknoloji alanında Sakarya Üniversitesi tarafından hazırlanan bu meslek standartlarının ülkemizin Avrupa Birliği ile uyumu ve insanımızın mesleği ile dünyaya açılması bakımından önemli bir adım olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Yavuz Soydan, “Ülkemizde kendi markamızla yerli elektrikli taşıt üretmenin önemli aşamalarından birisi de bu alandaki mesleki eğitim-öğretim ve yetişmiş insan potansiyelidir. Hazırlanan bu standartlar, nitelikli mesleki eğitim-öğretim açısından önemli bir aşamayı oluşturmaktadır” diye konuştu.

Ekteki görüş ve öneri formu indirilerek, görüş ve öneriler “soydan@sakarya.edu.tr”      adresine iletilebilir.

20.09.2015 – YC
1.036 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.