Mekanın Hafızası/Çöküşü Sergisi

09.05.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Füsun Çağlayan ve Dr. Öğretim Üyesi Şirin  Yılmaz ile öğrencilerinden oluşan ‘Mekanın Hafızası Mekanın Çöküşü’ isimli karma sergi, 8 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00’de STMF Sanat Galerisi’nde açıldı.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay’ın ve Dekan yardımcıları Doç. Mesude Hülya Doğru, Doç. Dicle Öney’in açılışını gerçekleştirdiği sergiye, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katılım gösterdi.

Modernleşme sürecinde toplumsal kimlikleri ve kültürel belleğini sorgulayan “Mekanın Hafızası / Çöküşü” konseptli serginin birinci etabı Prof. Füsun Çağlayan ve Dr. Öğretim Üyesi Şirin Yılmaz’ın lisans ve lisans üstü öğrencilerle birlikte oluşturduğu ilk deneysel işlerle sergileniyor.

Sergi, 18 Mayıs 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.