Yağışlı

Mahmud Sami Türk’e Çalışma Bursu

24.09.2013

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Okutman olarak görev yapan Mahmut Sami Türk, Tarabya Çeviri Ödülleri  kapsamında Çalışma Bursuna layık görüldü.

Edebiyat eserlerinin diğer ülke diline çevrilerek yoğunlaştırılması ve Türkçeden Almancaya nitelikli çeviri yapan özendirilmesi amacıyla verilen Tarabya Çeviri Ödülüne Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Okutmanı Mahmud Sami Türk layık görüldü.

Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Goethe Enstitüsü, S. Fischer Vakfı ile Robert Bosch Vakfı işbirliğinde “Kültürlerarası Diyalog ve Anlayış için Ernst-Reuter Girişimi” çerçevesinde Literarisches Colloquium Berlin’de bir aylık çalışma bursu da kazandı.

24/09/2013 – ST