Lübnan’dan ve Ürdün’den Ziyaretler

Lübnan’dan ve Ürdün’den Ziyaretler
30.04.2016
929
A+
A-

Lübnan Tripoli Üniversitesi ve Ürdün Zerqa Üniversitesi temsilcileri Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret ettiler.

Lübnan Tripoli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Raafat R. Mikati tarafından gerçekleştrilen ziyarette iki üniversite arasında işbirliği imkânları ele alındı ve Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı. Prof. Dr. Raafat R. Mikati, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan ve Ortadoğu Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat’ı da makamlarında ziyaret ederek görüştü ve ardından da İlahiyat Fakültesini ziyaret etti. Görüşmelerde Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı da hazır bulundu.

Sakarya Üniversitesi’nin Ürdün’den de konukları vardı. Sakarya Üniversitesi ile Akademik İşbirliği ve Mevlana Değişim Programı Protokolleri imzalamış olan Ürdün Zerqa Üniversitesinden Prof. Dr. Mahmoud Al-Wadi başkanlığındaki bir heyet de Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette iki üniversite arasında mevcut işbirliğinin daha da geliştirilmesi hususunda fikir birliğine varıldı. Konuk rektör Prof. Dr. Al-Wadi, Rektör Elmas’ı üniversitelerine davet etti.

Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın refakat ettiği Zerqa Üniversitesi heyeti, Sosyal Bilimler Enstitüsünü de ziyaret ederek Enstitü Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan’dan İslam İktisadı Araştırma ve Uygulama Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

29/04/2016 – HAY


929 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.