Lisansüstü Eğitime İlişkin Yeni Düzenlemeler

Lisansüstü Eğitime İlişkin Yeni Düzenlemeler
04.08.2011
902
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları’nda değişiklik yapıldı. Yüksek lisans ve doktora mezuniyetinde yayın şartı aranacak.
1 Ocak 2012’de yürürlüğe girecek değişikliklere göre Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinin yüksek lisans tezlerini teslim edebilmeleri için, yüksek lisans tezinden üretilmiş en az bir ulusal makale veya uluslar arası bildiri yayınlanması veya kabul almış olması şartı veya yayına hazırlanmış bir makaleyi tezi ile birlikte enstitüye sunması şartı aranacak. Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Enstitüleri öğrencilerinin yüksek lisans tezlerini teslim edebilmeleri için de, yüksek lisans tezi konusu ile ilgili olmak üzere yayınlanmış bir bildiri veya hakemli bir dergide en az bir adet makale yayınlaması ya da kabul belgesi alması şartı aranacak.
Doktora öğrencileri için ise, Fen Bilimleri ve Eğitim Bilimleri Enstitüleri öğrencilerinin tezlerini teslim edebilmeleri için, doktora öğrenimi süresince ilgili anabilim dalında SCI, SSCI ve/veya SCI, SSCI-EXPANDED tarafından taranan dergilerde en az bir makale yayınlanması veya kabul edilmesi şartı aranacak. Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencileri de, doktora tezlerini teslim ederken “Uluslararası Alan İndekslerinde” taranan bir dergide en az bir adet makale yayınlaması veya kabul belgesi alması şartı aranacak.
Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tezli yüksek lisans öğrenci alımında yazılı sınava şartı getirilirken uzmanlık alan dersi dışındaki tüm dersler seçmeli hale getirildi.
Ayrıca, lisansüstü öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin lisans ya da yüksek lisans ortalamasının 4’lük not sisteminde en az 2.50 olması şartı getirildi.

04/08/2011 – SAÜ BHİM

Sakarya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları ile ilgili metne http://www.sbe.sakarya.edu.tr/sayfa.php?sayfa=75 adresinden ulaşılabilir.


902 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.