Lisansüstü Eğitim SAÜ’de Tartışılacak

Lisansüstü Eğitim SAÜ’de Tartışılacak
05.01.2015
700
A+
A-

7. Ulusal Lisansüstü Eğitim Sempozyumu, 14-15 Mayıs tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Altıncısı geçtiğimiz yıl SAÜ’nün ev sahipliğinde yapılan Ulusal Lisansüstü Eğitim Sempozyumu’nun yedincisi de SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Sempozyumda 21. yüzyılın üniversiteleri, lisansüstü eğitim kurumları ile programlarının tartışılacağını ifade eden SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Güleç, farklı üniversitelerde de konusu yükseköğretim olan birçok sempozyum ve toplantı yapıldığını söyledi. YÖK Eski Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın “Büyüme, Kalite, Uluslararasılaşma: Türkiye Yükseköğretim İçin Bir Yol Haritası” başlıklı çalışmasının yayınlandığını anımsatan Prof. Dr. İsmail Güleç, bu kapsamda 2014 Mayıs ayı içinde de İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Doktora Eğitimi Çalıştayı” gerçekleştirildiğini ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşıldığını aktardı.

Yapılan tüm bu çalışmaların, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de yükseköğretimin daha çok konuşulacağının ve tartışılacağının bir göstergesi olduğunu belirten Prof. Dr. Güleç, konu ile ilgilenen tüm araştırmacıları ve uygulayıcıları Sakarya’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

05/01/2014 – ST


700 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.