“Kutsal Topraklarda Osmanlı İzleri” semineri gerçekleştirildi

“Kutsal Topraklarda Osmanlı İzleri” semineri gerçekleştirildi
15.12.2023
656
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda “Kutsal Topraklarda Osmanlı İzleri Mekke-Medine-Kudüs” adlı konferans düzenlendi. Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi ve SKS Kültür Şube Müdürlüğünün katkısı, Güzel İşler Öğrenci Topluluğunun destekleri ve Dört Kapı Öğrenci Topluluğunun tertibiyle gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Tarihçi-Yazar Mustafa Turan katıldı.

Programa SAÜ Rektör Yardımcısı ve Tokas Koordinatörü Prof. Dr. Özer Köseoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Konferansta konuşan Tarihci-Yazar Mustafa Turan, Kudüs’ün tarihten bugüne statüsünü ve Filistin meselesinin bilinmeyen yönleri ile dinleyicilere anlattı.

Ardından gerçekleştirilen Mekke-Medine sunumu ile Osmanlı’nın tarihsel olarak kutsal topraklara yapmış olduğu ve halen izlerinin yaşatıldığı hizmetler ekranda kare kare dinleyicilerle paylaşılarak katılımcılara sanal umre yaptırıldı.

Program, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay’ın Tarihçi-Yazar Mustafa Turan’a hediye takdimi ile son buldu.


656 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.