Kültürlerarası Diyalog Sergisi

Kültürlerarası Diyalog Sergisi
02.10.2012
615
A+
A-

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Berlin Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen “Kültürlerarası Diyalog /Interkultureller Dialog Sergisi”, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

4 Ekim Perşembe günü Berlin Türkevi’nde açılışı yapılacak olan sergide, farklı coğrafyalarda, farklı ya da benzer kültürlerde yetişmiş akademisyen sanatçıların, 10 adet tuval üzerine yağlı boya, 3 adet seramik heykel, 2 adet sanat seramiği, 4 adet dijital resim ve 2 adet keçe kilim olmak üzere toplam 21 eseri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Nilgün Bilge, Hayriye Koç Başara, Neslihan Özgenç, Didem Özhekim, Mustafa Erden, Murat Ertürk sergiye eserleriyle katılıyorlar.

Resimlerinde “Koza” imgesinden yola çıkarak varlık ve hiçliği sorgulayan Neslihan Özgenç, ölümle yaşam arasındaki sonlu bir mekânda, sonsuz bir mücadelenin zamanı zamansızlaştırma eylemini dile getiriyor.

Nilgün Bilge’nin “Çiftetelli ve Horon” adlı heykelleri; geleneksel Türk danslarındaki ritim, uyum, dayanışma ve dengeyi ve “Ağıt” isimli heykeli ise savaşta eşini, sevdiklerini, evlatlarını kaybeden kadınların haykırışını biçimlendirmekte.

Hayriye Koç Başara eserlerinde; şeylerin sonsuz anlamlılığının yalın algılanışları, tek renkli tonalite (sade) içinde yüceltilmiş bir berraklık ve biçimin saplantılı bir çabayla belirginleştirilmesi yoluyla yansıtıyor.

Didem Özhekim ise; günümüzün görsellik anlayışıyla toplumların kültürel belleğinde önemli yer tutan sembolleri, geleneksel değerlerle harmanlayarak izleyiciye sunuyor.

Mustafa Erden, eserlerinde savaş temasını iki farklı bakış açısı ile değerlendirmektedir. “Bedel” isimli eserinde Kurtuluş savaşındaki aziz atalarımızın kanları ve canları ile ödedikleri haklı bir mücadelenin bedelini sunmaktadır. “Vebal” isimli eserinde ise devlerin (lider, kral, padişah, başkan vs.) iktidar hırsı için; sonuçlarından bile haberdar olmayan toplumların haksız yere, birbirleriyle çarpışmasına neden olduklarını ifade ediyor.

Murat Ertürk’ün eserleri ise, dijital yöntemlerle elde edilmiş görüntülerin yine dijital ortamda birleştirildiği, “yeni bir görüntü” elde etmek amacıyla oluşturulmuş üretimler

Sergi 19 Ekim Cuma gününe kadar sanatseverlerin izlenimine açık kalacak.

02/09/2012 – YC

 
615 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.