Korumalı Futbol Takımı Yarı Finalde

21.03.2012

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Korumalı Futbol Takımı Üniversiteler Ligi’nde yarı finali garantiledi.

SAÜ Korumalı Futbol Takımı Sakarya Tatankaları, Gazi Üniversitesi’ni 12-8 yenerek Üniversiteler Ligi’nde yarı finali garantiledi.

Bu sezon tamamı üniversite takımlarından oluşan Üniversiteler Ligi ve Türkiye 2. Ligi’nde mücadele eden Sakarya Tatankaları her iki ligde de oynadığı tüm maçları kazanıp liderlik koltuğuna oturdu. Bu hafta sonu oynanan maçta, iki şampiyonluğu bulunan Gazi Üniversitesini 12-8’lik skorla mağlup eden Tatankalar, Üniversiteler Ligi’nde tarihinde ilk kez grup maçları tamamlanmadan yarı finale çıkmayı garantiledi.

Sakarya Üniversitesi Korumalı Futbol Takımı 2002 yılında Sakarya Titans adıyla kuruldu. 2003-2004 öğretim yılında düzenli idman yapabilecek bir takım kimliğine kavuşan Sakarya Tatankaları, 2004-2005 sezonunda Sakarya’da ilk olarak uluslararası nitelikte korumalı futbol turnuvasını gerçekleştirdi. Tarihinde ilk galibiyetini 2006-2007 sezonunda adını Sakarya Tatankaları olarak değiştirdikten sonra alan takımın bugüne kadarki en büyük başarıları Üniversiteler Ligi’nde 2008’de çeyrek finale çıkması ve 2010’da Türkiye 2. Ligi ikincisi olarak 1. Lige yükselme maçını oynamasıdır.

21/03/2012 – Haber Merkezi