Kişisel Gelişim Günleri Başladı

Kişisel Gelişim Günleri Başladı
30.11.2011
720
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen Kişisel Gelişim Günleri başladı.

Kişisel Gelişim Günlerinin ilk oturumunda kişisel gelişim uzmanları Funda Törüsel, Filiz Görürtekin ve Tamer Akın “Kişiliğinizi Tanıyın” adlı seminer verdi.

Hayatımızda En Önemli 4 Soru

İnsan hayatında her şeyden önce gelen 4 sorunun olduğunu söyleyen Görürtekin “Hayatımızda her şeyden önce gelen dört soru vardır. Bunlar: Ben kimim? Ben ne yapıyorum? Ne istiyorum, Neden buradayım? Önce kendimizi tanımamız için bu soruların yanıtını vermiş olmalıyız. Bunun için de ikişerli grup halinde birbirimizi bu soruları sorarak nasıl kendimizi ifade ettiğimizi öğrenmiş olacağız” dedi.

Kişisel gelişim uzmanı Funda Törüsel ise “Kişiliklerimizi tanırken kimlikleirmizi de öğrenmiş oluyoruz. Eğer siz kendinizi tam anlamı ile tanıyorsanız tam isabet kavramı ve bunun arkasından fena değil ve daha sonra daha çok çalışmalıyım gibi sözler ortaya çıkıyor” dedi.

Bunun üzerine sahneye 15 öğrenci çağırılarak kulaktan kulağa oyunu oynatıldı. Bunun sonucunda öğrencilerin hareketlerinden kimin, nasıl biri olduğu ortaya kondu.

Kişilik Tanıma

Kişilik özellikleri hakkında bilgi veren uzmanlar insanları görsel, işitsel, dokunsal kişiler olarak sıraladı.

Görsel kişileri tanımlayan Funda Törüsel “Görsel kişiler düşünürler iken gözleri yukarıya doğru bakar. Çünkü görsel kişilerde fotoğraflar akılda kalır. Görseller kitap okurken altını çizerleri, duruş şekilleri vardır. Çünkü burunları havadadırlar. Etrafa çok bakarlar ve bu yüzden de çok düşerler” diye konuştu.

İşitsel kişilerin konuşmayı ve dinlemeyi sevdiklerini belirten Tamer Akın  “Konuşulanları çok iyi dinlerler ve konuşmayı severler. Olayları mantıksal çerçevede izlerler. İşitselin göz temasına ihtiyacı yoktur, dinlenmelerini isterler” dedi.

Dokunsal kişileri tanımlayan Görürtekin, “Duygusaldırlar, rahat yaşamayı, oturmayı severler kısaca tembel de denebilir. Duygularını içinde yaşarlar ve saftırlar. Göz hareketleri genelde aşağıya doğrudur” dedi.

Kişilik Tipolojilerimiz

Kişilik uzmanları kişilik tipolojilerini de popüler optimist, ben merkezci, mükemmelliyetçi, sosyal barışçılar şeklinde sıraladı. Kişiliklerin özellikleri ise şöyle:

Popüler Optimist : Eğlenceli, canlı, girdikleri ortamda aranan biridir. Bedensel olarak spor yapmayı, taklit yapmayı severler. Dokunsaldırlar ve dağınıktırlar.

Ben Merkezci: Sonuç odaklıdır. Dünya onun etrafında dönermiş gibi davranırlar

Mükemmeliyetçi: Düzenli, tertiplidirler. Detaylar önemlidir. İkna edilmesi zor kişilerdir, planı o yapar. Herşeyin mükemmelini ararken zorda kalabilirler. Herşeyin tam olmasını isterken bir şey eksik olmuşsa onun peşinden giderler.  Ağaçlar fırtınayı bilmeselerdi en ufak fırtına da yıkılabilirlerdi. O yüzden esnek olmak gerekir.

Sosyal Barışcılar: Fedakardırlar. Üstlerine düşen sorumluluğu alırlar. Kavgadan nefret ederler. Grup halinde çalışmayı severler.

29/11/2011 – Nurcan Ünlü

 
720 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.