Kemik Hasarı ve Kanserine SAÜ’den Çözüm

Kemik Hasarı ve Kanserine SAÜ’den Çözüm
04.07.2023
3.647
A+
A-

Sakarya Üniversitesi patent ve faydalı model sayılarını her geçen gün artırmaya devam ediyor. 

Sakarya Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Cuma Bindal, Prof. Dr. Mediha İpek, Prof. Dr. Mahmut Özacar, Doç. Dr. Serbülent Türk, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Altınsoy ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Fatma Çelebi Efe tarafından geliştirilen ”Kemik Hasarlarında Kullanıma Uygun Yeni Bir Hibrit Kaplama Malzemesi” başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent almaya hak kazandı.

SAÜ Biyomedikal, Manyetik, Yarıiletken Malzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİMAYAM) laboratuvarında üretilen Kemik Hasarlarında Kullanıma Uygun Yeni Bir Hibrit Kaplama Malzemesi, malzemenin vücuda uygun cevap verebilme ve aynı zamanda canlı vücudu için herhangi bir yan etki oluşturmayan implant malzeme üzerine uygulanmaktadır. Buluşla birlikte, kemik kaybını önlerken aynı zamanda kemik oluşumunu hızlandırma, cerrahi doku bölgesinde tekrar kanserli hücre oluşumunu engelleme sağlanmaktadır.

Patent almaya hak kazanan akademisyenleri tebrik eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Üniversite olarak, araştırma üniversitesi vizyonu doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Üniversite olarak güçlü bir akademik kadroya sahibiz ve patent ile faydalı model sayılarının artması bunun en büyük göstergesi. Patent başvuru süreçlerinde akademisyenlerimize katkı sağlayan Sakarya Teknokent ve ADAPTTO personellerini de başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Patentimizin en kısa zamanda ticarileşeceğine inanıyorum” dedi. 


3.647 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.