KariyerFest’te “Farkındalık Kariyerine Değer Katar” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

KariyerFest’te “Farkındalık Kariyerine Değer Katar” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi
13.05.2022
842
A+
A-

Sakarya Üniversitesinin tertiplediği SAÜFEST’in alt kategorisi KariyerFest kapsamında ASAŞ Organizasyonel Gelişim Müdürü Sezen İpek, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuat Sezgin Salonunda “Farkındalık Kariyerine Değer Katar” söyleşisiyle öğrencilerle buluştu.

“Farkındalık Kariyerine Değer Katar” konulu söyleşide ASAŞ’ın kendine kattıklarından bahseden Sezen İpek, “ASAŞ her zaman hayallerimi gerçekleştiren bir yer oldu. Bir fikrin varsa eğer, onu doğru yerde doğru verilerle beslersen hayata geçirebilirsin.” dedi.

ASAŞ’ın hayata geçirdiği projeleri bir video gösterisi ile katılımcılara aktaran İpek, “Alüminyum aslında hayatın her yerinde var. Her gün karşılaştığınız binalarda, evde, kullandığınız mutfak folyolarında… Dolayısıyla ASAŞ hayatın her yerinde.” ifadelerini kullandı.

Başka bir motivasyonunun da tamamen yerli bir firmada çalışmak olduğunu vurgulayan Sezen İpek, “Yüzde yüz Türk sermayeli bir firmayız. Dolayısıyla adaylarımızın da katkıları Türk ekonomisine olacağı için aslında olay ASAŞ’dan daha büyük.” sözlerini kullandı.

“En önemlisi aktiviteler”

Değerlendirme merkezinin adayların yetenek ve beceriler hakkındaki yeterliliğine dikkat ettiğini söyleyen İpek, “Adaylarımızdan beklentimiz, başvurdukları pozisyonlara uygun olmaları.” şeklinde konuştu.

Yeni mezunken iş verene sunabilecek birkaç done olduğunu belirten Sezen İpek, bu donelerin mezuniyet, okul, duruş ve en önemlisi üniversite yıllarında yapılan aktiviteler olduğunu ifade ederek, “Farkındalık, vizyon, kararlılık ve rol modeller çarpımı kişiyi başarıya götüren en önemli formüldür.” dedi.

“Geleceğe sağlam bir adım at”

Geleceğe Sağlam Bir Adım At Projesi’nden bahseden Sezen İpek ‘’Fabrika içerisinde veya merkezde olmak üzere birçok alanda istihdam edilebileceğiniz bir program. On altı ay süren bu programa mezun veya mezun olmak üzere olan kişiler başvurabilir.’’ dedi.

ASAŞ’ın işe alım kriterleri hakkında katılımcılara bilgi verilmesinin ardından söyleşi sona erdi.

Haber- Fotoğraf: Buse Sıla Senemcan
842 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.