Kaymakam Çelikkaya SBF’li Öğrencilere Ders Verdi

04.10.2017

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü “Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı” dersinin bu haftaki konuğu Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya oldu.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü “Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı” dersi kapsamında, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya SAÜ’lü öğrenciler ile bir araya geldi.

Kaymakam Çelikkaya, öğrencilere profesyonel iş hayatına hazırlayabilmek, mesleki tecrübe kazandırabilmek, iş hayatında karşılaşabilecekleri zorluklara hazırlayabilmek amacıyla deneyimlerini paylaştı.

Öğrencilere okul yaşamı dışında kendilerini geliştirecek konulara da ilgi duymalarını, ekonomi, tarih, felsefe okumalarını tavsiye eden Çelikkaya, “Dilinizi çok iyi bilin, dilinizi çok iyi bilirseniz iyi düşünürsünüz. İnsanoğlu tahmin edilenin aksine beyni ile değil dili ile düşünür. Kariyer sınavları ile ilgili mülakat sınavlarına hazırlandığınızda neden ben seçilmeliyim sorusunu cevaplamaya çalışın ve farklı yönlerinizi ön plana çıkarın, kendinizi geliştirin.” diye konuştu.

Öğrencilerle bir araya gelmekten ve onların kariyer planlamalarına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Çelikkaya konuşmasını Şair Vladimir Vladimirovic Mayakovski’nin “Şair İşçidir” şiiri ile sonlandırdı.

04.10.2017 – YC