Kariyer Söyleşisi Düzenlendi

Kariyer Söyleşisi Düzenlendi
25.04.2019
1.833
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Koordinatörlüğü tarafından “Kariyer Söyleşisi” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Türk Hava Yolları (THY) Teknik Eğitim Başkanı Mahmut Demirkan konuşmacı olarak katıldı.

Mahmut Demirkan, konuşmasında iş yaşamında yaşanan değişikliklere ve çalışma yaşamının yeni gerçeklerine değinerek başarılı bir kariyer için önerilerde bulundu. Kariyere başlarken “kendini tanı (SWOT analizi)”, “hedef koy”, “planla”, “harekete geç” ve “kararlılık göster” gibi basamakların yanı sıra insanın kendisini sürekli olarak geliştirmesinin önemine işaret eden Demirkan, uzmanlaşmak için ‘10 bin saat’ kuralından, network ve iletişim ağının geniş olması gerektiğinden bahsetti.

Başarılı bir kariyer için kendini tanımanın yanı sıra özellikle duygusal zekânın da önemli olduğunu belirten Demirkan, alışkanlıkların dışına çıkarak yapılması gerekenlerin öncelikli olması konusunda “yatık y” kuralını anlattı. Bir konuda uzmanlaşmanın öneminden de bahseden Demirkan, “İş öğrenilir, ancak işe kendimizi nasıl katarız? İşimizde kendimize ait metotlar geliştirmeliyiz” dedi. İşe alım süreçlerinde başvuru yapacak adaylara önerilerde de bulunan Demirkan, “Öncelikle işe uygunluk ve kuruma uygunluk kriterlerine bakılır. THY’de işe alım sürecinde iyi derecede İngilizce seviyesine bakılır. Açılan pozisyon için heyecanlı, istekli ve enerjik olmak da en az dil bilmek kadar önemlidir” diye konuştu.

Söyleşi soru cevap şeklinde devam etti.

25-04-2019 / ST


1.833 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.