Kampüs’te Sinema Perdesi Açılıyor

Kampüs’te Sinema Perdesi Açılıyor
12.02.2012
600
A+
A-

Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali ‘Play ÜniFilmFest’, 13 Şubat Pazartesi günü başlıyor.

Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali ‘Play ÜniFilmFest’, 13 Şubat’tan itibaren film gösterimleri ve sinema üzerine atölye çalışmalarıyla bir hafta boyunca sinemaseverlere doyumsuz keyif yaşatacak.

Festival, 13 Şubat Pazartesi günü düzenlenecek açılış töreninin ardından film gösterimleriyle devam edecek. Festivalin ilk gününde “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” ve  “Jane Eyre” filmleri gösterilecek.

Festival kapsamında düzenlenecek sinema atölyeleri için başvurular da 13 Şubat günü Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılacak Play ÜniFilmFest standından yapılabilecek.

Festivalin açılış filmi “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” saat 17’de gösterilecek.  Emrah Serbes’ın Son Hafriyat adlı romanından esinlenilerek hazırlanan, Serdar  Akar’ın yönettiği, Erdal Beşikçioğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Tardu Flordun gibi ünlü oyuncuların oynadığı “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm”  filminde olaylar cinayet büro ekibinin gelen bir ihbar üzerine gençlik parkına gitmesi ve orada gömülü bir tabut bulmaları ile başlar.

Tabuttaki yaşlı kadın emekli bir polisin annesidir. İlk defa böyle bir cinayetle karşılaşan Behzat Ç. emekli polisi araştırmaya başlayınca bir takım engellemelerle karşılaşır. Emekli polis, teşkilât içinde Avarel Memduh olarak bilinmektedir, suçu üstlenen kişi ise kendisine Red Kit demektedir. Film cinayetleri konu edinmesinin yanında geçmiş dönemlerde polis teşkilatındaki gizli yapılanmaları, yasadışı faaliyetleri ve keyfi uygulamaları da işlemektedir. Film, 2011 yılında düzenlenen 48. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü

Festivalin ilk günü gösterilecek diğer bir film ise, Charlotte Bronte’nin romanından sinemaya uyarlanan ‘Jane Eyre’. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 20:00’da gösterilecek filmde eserin baş kahramanı Jane Eyre’nin mutsuz çocukluğunu ve yetişkinlikte yaşadıklarını konu ediliyor. 10 yaşında öksüz kalan, babasını da öldü bilen Jane Eyre, kendisine köle gibi davranan halası tarafından yoksul kızların gittiği katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl kadar kaldığı bu okula sonunda öğretmen olur. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde mürebbiyelik yapmaya başlar.

Jane, giderek hayal bile edemeyeceği zorluklar ve acılar yaşayacak, beş parasız ve evsiz barksız kalacak, erkeklerin egemenliğindeki bir dünyada bir kadının tek başına ayakta kalabileceğini kanıtlamak için savaşacaktır.

Oldukça etkileyici ve oyunculuk performansları açısından da üst düzey bir film olan Jane Eyre’de Michael Fassbender, Rochester rolünde çok iyi bir oyunculuk yeteneği sergiliyor.

12/02/2012 – AB

 
600 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.