Kampüs-Korucuk Seferleri Başlıyor

30.11.2011

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kampüs-Korucuk arasındaki hattın 1 Aralık Perşembe gününden itibaren vatandaşların hizmetinde olacağını söyledi.

Yeni hatla ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Korucuk-SAÜ Kampus toplu taşıma hattını 1 Aralık’tan itibaren öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Yeni hattımız, yaklaşık 27 kilometre uzunluğa sahip olup, 2 araç ile günde ilk etapta 12 sefer yapılarak hizmet verilecek. Ancak, test süresi sonunda tespit edilen talep yoğunluğuna göre mevcut imkânlarımız nispetinde araç ve sefer sayısının artırılması mümkün olabilecek. Yeni hatta sefer süresi 120 Dakika (gidiş-dönüş) olacak ve saatte bir sefer yapılacak” dedi.

Yenikent Serdivan’a Bağlanıyor

Bu hattın oluşturulması ile birlikte, Yenikent’in Serdivan’a bağlanmış olacağını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu hattımızda otobüslerimiz seferlerini yaparken, ‘İdealkent, Dorukkent, Korucuk, S.Zaim Bulvarı, Serdivan AVM, Serdivan’ güzergâhını izleyecekler. Öğrencilerimiz ve bu civarda ikamet eden vatandaşlarımız, çarşıya gitmeden ve aktarma yapmadan tek araçla Serdivan AVM’ye ve kampüse ulaşmış olacaklar. Bu hatla aynı zamanda Yenikent Serdivan’a bağlanmış olacak. Uzun tarifeli olacak bu hattımızda, Kart 54 kullanan tam ücret tarifesine tabi vatandaşlarımız 1.50 TL, öğrencilerimiz ise sadece 1.05 TL ödeyecekler. Yeni hattımız hayırlı olsun” diye konuştu.

Orta hasarlıları boşaltın

Öğrencilere orta hasarlılarla ilgili çağrısını yineleyen Zeki Toçoğlu, “Bundan öncede sık sık orta hasarlı binaların boşaltılması yönünde çağrılar yaptık. Sayın valimizin de açıkladığı gibi 5 Aralık’tan itibaren orta hasarlı binalara hizmet verilmeyecek. O yüzden öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız söz konusu binaları boşaltsınlar. Biz söz verdiğimiz gibi Yenikent ile Kampus arasındaki otobüs seferlerimizi başlatıyoruz. İnşallah yakında zamanda Camili ve Karaman’dan da kampüse direk seferler de başlayacak” dedi.

30/11/2011 – Haber Merkezi