İzmit Körfez Geçiş Projesi Semineri

19.12.2013

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) “İzmit Körfez Geçiş Projesi” isimli bir seminer düzenlendi.

SAÜ Teknoloji Fakültesi tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminerde İnşaat Mühendisliği öğrencilerine yönelik Körfez Geçiş Projesi-Asma Köprü imalat ve projelendirme safhaları hakkında bilgiler verildi.

Dünyanın en büyüklerinden

Seminerde Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapılan inşaatlar hakkında bir sunum yapan Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü Baş Mühendisi Erdoğan Dedeoğlu, İzmit Körfez Köprüsü projesinin bin 550 metre orta açıklığı ve 2 bin 682 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında dördüncü sırada yer aldığını söyledi.

Asma köprünün depreme ve rüzgâr titreşimlerine karşı son derece dayanıklı tasarlandığını belirten Dedeoğlu, Dilovası ile Hersek bölümlerindeki ankraj kazı çalışmalarının tamamlandığını ve bu bölümlerde betonlama işlemlerine başlandığını ifade etti.

19.12.2013 / ST