İstikbal’den Mesleki Eğitim Desteği

İstikbal’den Mesleki Eğitim Desteği
06.07.2012
733
A+
A-

Türkiye’nin önde gelen mobilya firmalarından İstikbal Mobilya, Sakarya Üniversitesi’nin mesleki eğitim projesinde etkin rol alacak.

Boydak Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Sakarya’da da bir fabrikası bulunan İstikbal Mobilya, Sakarya Üniversitesi’nin meslek yüksekokulu öğrencilerinin bir dönem işletmelerde eğitim görmelerini sağlayan 3+1 projesini desteklediğini açıklayarak öğrenci taleplerini yaptı.

Sakarya Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, meslek yüksekokulu müdürleriyle birlikte  3+1 eğitim projesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, Karasu MYO Müdürü Doç.Dr. Zafer Tatlı ve akademisyenler İstikbal Sakarya Fabrikası’nda mesleki eğitimle ilgili toplantı gerçekleştirdiler.

Fatih Endüstri Meslek Lisesi’nde “İstikbal Mobilya Atölyesi” de kuran ve eğitimlere de görevli eğitici gönderen İstikbal Firması, mesleki eğitime verdiği desteği Sakarya Üniversitesi’yle de devam ettiriyor.İstikbal Mobilya Sakarya Fabrikası Genel Müdürü Ayhan Bayram,  mesleki eğitime verdikleri önemi vurgulayarak “ bizler kurumsal olarak her zaman eğitimi desteklemeye devam ediyoruz. Nitelikli işgücü, tüm sektörlerin önemli sorunları arasında gelmektedir. Bizler de bu eksiklikleri kendi içimizde yaptığımız eğitimlerle gideriyoruz. Şimdi Üniversitemiz önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Gerek mobilya sektöründe gerekse de diğer sektörlerde çalışacak elemanları birlikte yetiştirme fikrini olumlu bir adım olarak görüyor ve öğrencilerimizi iş dünyasına hazır hale getirecek bu çalışmada yer almaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık da nitelikli eleman yetiştirmek amacında olduklarını söyleyerek “ Üniversitemiz mesleki eğitimle ilgili çok radikal bir karar alarak tüm programlarını alanıyla ilgili işletmelerle buluşturuyor. Tek amacımız var, öğrencimizin nitelikli bir eleman olarak mezun olması ve iş hayatına hazır olmasıdır. O nedenle bir dönem boyunca hiç okuluna uğramaksızın o işletmenin personeli gibi tam zamanlı çalışacak ve iş tecrübesini okul dönemi içinde kazanmış olacaktır. Akademisyenlerimiz de kendi alanlarıyla ilgili işletmelerle daha etkin bir iletişim kurmuş olacak ve gerek kendisi açısından gerekse de işletmenin akademisyenlerimizden faydalanması açısından bir fırsat olacak. Diğer taraftan işletmeler de en azından çalıştırmış olduğu elemanları gözlemleyerek insan kaynaklarınca değerlendirme fırsatı bulacaklar” dedi.

İşletmeler üniversitenin www.meyok.sakarya.edu.tr adresinden öğrenci taleplerini gerçekleştirebiliyorlar.


733 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.