Burada Aldığınız Eğitim Size Yol Gösterecek

Burada Aldığınız Eğitim Size Yol Gösterecek
04.07.2018
2.830
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler, İşletme ve Turizm fakülteleri 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı mezuniyet törenleri 3 Temmuz Salı günü gerçekleştirildi.

SAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Sahasında düzenlenen mezuniyet törenlerine, Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Ülkemizin sayılı üniversitelerinden biriyiz

Törende bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, “Sakarya Üniversitesi 640 farklı programı, 80 binden fazla öğrencisiyle, ülkemizin gerçekten sayılı üniversitelerinden birisidir. Öğrencilerimizin yetişmesinde en büyük payı olan siz değerli ailelerimizi de özellikle tebrik ediyorum. Mezuniyet, üniversite hayatınızın sonu olduğu kadar gerçek yaşamın da başlangıcıdır. Bundan sonraki hayatınız öğrencilik hayatından farklı olacak ve zorluklarla karşılaşacaksınız. Burada aldığınız eğitim size yol gösterecek, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam alanı bırakmak üzere, bilgi ve becerinizi arttırmak ve aklınızı etkin kullanmak yönünde üstün bir gayret içinde olacağınızı biliyoruz. Bizlerin size sadece eğitim hayatınızda değil, mesleki hayatınızda da destek olacağımızı bilmenizi istiyorum.  Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duymanızı istiyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Yetkin bireyler yetiştirmeye çalıştık

Törende bir konuşma yapan Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, “Değerli velilerimiz bugün hepimiz için oldukça anlamlı gün. Öğrencilerimizi uluslararası eğitim müfredatlarına uyumlu olarak, çağdaşlarıyla yarışabilecek düzeyde,  sağlam bir alt yapı ile donatılmış, analitik düşünme ve çözüm üretme yeteneklerine sahip, ne istediğini bilen, kendine güvenen yetkin bireyler olarak yetiştirmeye çalıştık. Tüm bunları akademik geleneklerden kopmadan, çağın geleneklerini takip eden güçlü öğretim üyesi kadromuzla yaptık. Dekanlık olarak bizler de öğrenci dostu bir yönetim sergiledik ve hep öğrencilerimizden yana bir tavır aldık. Özgür bir ortamda daha yetkin ve donanımlı bireyler olmaları için çaba gösterdik. Eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinde bölümlerimizin göstermiş olduğu çaba her türlü takdirin üzerindedir. Bu vesileyle değerli öğretim üyelerimize, bölüm yöneticilerimize ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Akreditasyon konusunda en iyi fakülteyiz

Akredite olma yolunda Türkiye’deki birçok üniversiteye örnek olduklarını dile getiren İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, “Sizleri mezun eden hocaların, bölümlerin başında yönetici olmak benim için mutluluk kaynağı, çünkü bu dönemde önemli ve güzel işlere sizlerin desteği ile imza attık. Bu işlerden birisi İşletme Fakültesinde uyguladığımız modeller. Bu modeller Türkiye’deki diğer işletme fakültelerinden farkımızı ortaya koymakta. Diğeri akreditasyon konusunda: Üniversite olarak, Türkiye’nin programlar bazında en fazla akredite olan üniversitesiyiz’’  diye konuştu

Mezunlarımızın yolu açık olsun

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık da, “Mezun olacak öğrencileri bu ülkenin hizmetine kazandırdık. Gelecekte de ülkenin temel taşları olacaklarına adım gibi eminim. Dilerim ülkemiz için hepsi hayırlı birer evlat olur. Mezunlarımızın yolu ve bahtı açık olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren mezunlara plaket ve hediye takdim edildi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi dönem birincisi Aykut Öztaş, İşletme Fakültesi dönem birincisi Elif Haldız, Turizm Fakültesi dönem birincileri Elif Alemdar ve Ömer Küçük oldu.

Tören, mezuniyet yemini ve kep fırlatılması ile sona erdi.

04/07/2018 – MA


2.830 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.