İlk Yardım Sertifikaları Takdim Edildi

İlk Yardım Sertifikaları Takdim Edildi
24.07.2023
788
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen “İlkyardımcı” eğitimi tamamlandı. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 120 SAÜ personeline sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen sertifika takdim töreni Rektör Yardımcı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Bülent Türkmen, Ümit Üstündağ,  daire başkanları, şube müdürleri ve eğitimlerini başarı ile tamamlayan personellerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sertifikaların dağıtım töreninin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, katılımcıları tebrik ederek ilkyardım sertifikalarının hayırlı olmasını diledi. Acil durumların her an başımıza gelebileceğini belirten Prof. Dr. Özer Köseoğlu, “İlk yardım becerileri sadece afet zamanlarında değil ani durumlarda da hayati öneme sahip. Bilinçsizce yapılan müdahaleler tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Eğitim sürecinde desteklerinden dolayı İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin personele öğretilmesi amacıyla başlatılan eğitim mayıs ayının sonunda tamamlandı. Eğitim içeriğinde, temel yaşam desteği, yaralanmalar, yanıklar, boğulma, kalp krizi ve felç gibi acil durumlar için uygun müdahaleler konusunda katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı. Özellikle afetlerle ilgili duyarlılığın arttığı bu dönemde, ilk yardımın önemine dikkat çekildi.

Tören, belge takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


788 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.