İletişimin Uzmanları İletişim Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısında Bir Araya Geldi

İletişimin Uzmanları İletişim Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısında Bir Araya Geldi
05.12.2022
1.047
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi tarafından iletişim alanına dair konuların konuşulduğu Danışma Kurulu Toplantısı iletişim alanının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

SAÜ İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya medya sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, İletişim Fakültesinin öğrencilerine birçok alanda destek sağladığını vurguladı. Prof. Dr. Adıgüzel yakın bir zamanda gerçekleşen Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu gibi etkinliklerle öğrencilerin bilgi birikimini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Adıgüzel, mezun olmanın yanı sıra edinilen bilgi birikiminin de önemli olduğunu ve İletişim Fakültesi olarak bunu amaçladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Adıgüzel, öğrenci odaklı ve sektöre göre verilen eğitimler sayesinde mezun öğrencilerin de medya sektörüne katılımlarının sağlanabileceği söyledi.

“Üniversiteler Sektöre Örnek Olmalı”

İletişimin uzmanlarını bir araya getiren toplantıda Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesinin mevcut eğitim durumu değerlendirildi. İletişim Fakültesi seçmeli dersler ve müfredatın konuşulduğu toplantıda ders planının sektörün ihtiyaçları ve öğrenci gözlemleriyle birlikte genişletildiği vurgulandı.  Üniversitelerin sektöre örnek olması gerektiğinin konuşulduğu toplantıda mezun olacak öğrencilere çeşitli istihdamlar sağlanmasının bir ihtiyaç olduğu aktarıldı.

İletişim Fakültesinde genellikle teorik derslerin çoğunlukta olduğunu söyleyen katılımcılar, yeni medya teknolojileri, animasyon ve dijital oyun tasarımı gibi derslerin müfredata eklenmesini önerdi.

Toplantıda üstünde durulan başka bir konu ise ders çeşitliliğinin artırılmasıydı. Uzmanlar tarafından öğrencilerin kendilerine bir vurgu alanı seçmesi ve kendisini geliştirmesinin daha verimli olacağından bahsedildi. Ayrıca analiz haberciliği gibi yeni yönelimlerin öğrenciler tarafından seçilmesinin getirilerinin olumlu olabileceği dile getirildi.

 7+1’in Staj Programının Önemi

Toplantıda fakültedeki öğrencilerin son dönemde yaptığı zorunlu staj programı üzerinde konuşuldu. Akademisyenler staj programını fakültedeki en önemli çıktılardan biri olarak tanıttı. Katılımcılar bu sistemin geç kalınabilecek bir program olduğunu ve öğrencilerin daha erken yaşta sektöre atılması gerektiği tavsiyesinde bulundu. Bu süreci hızlandırmak için stajdan önce İletişim Fakültesinin esnaflarla ve iş verenlerle sürekli olarak temas halinde olmasının önemli olduğu konuşuldu.

Toplantıda akademisyenlerin öğrencilerini her alanda takip etmesi gerektiğine değinildi. Sektörde en büyük eksikliklerinin insan kaynağı olduğundan bahseden katılımcılar her alanda kendini iyi yetiştirmiş öğrencilere ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Yabancı Dil Edinimi

Toplantıda İletişim Fakültesi öğrencileri için yabancı dil öğreniminin istihdam için oldukça önemli olduğu vurgulandı. Sakarya Üniversitesinin de bu alanda Erasmus, Farabi, Mevlana gibi çeşitli programlarla ve kurslarla dil edinimini desteklediği ifade edildi. Öğrencilerin bu programlar ve kurslarla mevcut dil seviyesini geliştirip yeni kültürler tanırken iş hayatlarına da etki edecek adımlar atabilecekleri konuşuldu.

“Medya Sektörü Daralmaya Gidiyor”

Özellikle pandemi dönemi sonrası medyanın daralmaya gittiğini söyleyen uzman gazeteciler tarafından dijitalleşmenin de önemli olduğunu açıkladı. Her gün değişen ve gelişen dünyada medya sektörünün de değişime uğradığını ve habercilik eğitimlerinin de ona göre geliştirilmesi gerektiği ifade edildi. Toplantının sürekli hale getirilmesi halinde verimli olacağı söylenerek alt branşlar için ayrıca görüşülmesi gerektiği belirtildi.

Toplantının sonunda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al akademisyenlerle birlikte İletişim Fakültesinde sergilenen tasarım sergisini gezdi. Rektör Al sergiyi büyük bir ilgiyle dolaşarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Haber-Fotoğraf: Fatma Şimşek-Buse Sıla Senemcan
1.047 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.