İlahiyat Fakültesinde Mezhepler Konuşuldu

İlahiyat Fakültesinde Mezhepler Konuşuldu
06.12.2022
482
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında “Bir Müslüman Mezhepler, Tarikatlar ve Cemaatlere Nasıl Bakmalı?” konulu bir seminer düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kadir Gömbeyaz’ın konuşmacı olarak katıldığı programa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları, Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğu Arş. Gör. Furkan Ramazan Öğe tarafından yapılan programın açılışında konuşan Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, davetlerini kabul edip programa konuşmacı olarak katıldığı için Doç. Dr. Kadir Gömbeyaz’a teşekkür etti.

Konuşmasında anlatacaklarının “Müslüman Nasıl Bakmalı?” üst başlıklı 20 kitaptan oluşan kitap serisindeki “Aynı” adlı eserinden mülhem olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kadir Gömbeyaz, kitapta mezhepler dışında kendi alanı olmayan tarikatlar ve cemaatleri de ele almasının sebebini anlattı.  Mezhep ve fırka kelimelerinin farkına dikkat çeken Doç. Dr. Gömbeyaz, Fıkhî mezhepler için mezhep, itikadî mezhepler için fırka kelimesinin kullanılmasının daha doğru olacağını ancak Türkçede çağrıştırdığı anlam ve algı bakımından genellikle mezhep kelimesinin kullanıldığına dikkat çekti. Doç. Kadir Gömbeyaz tarikat ve cemaat arasındaki farklılığa da değindi. Doç. Dr. Gömbeyaz mezheplerin problem olmaması gerektiğine fakat mezhepler üzerinden farklı problemler çıkarıldığını anlattı.

Program, izleyiciler tarafından sorulan soruların cevaplandırılmasının ve Doç. Dr. Kadir Gömbeyaz’a hediye takdiminin ardından sona erdi.

 


482 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.