Gök Gürültülü

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Ürdün’de

18.07.2017

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden bir grup öğrenci, SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere Ürdün’e gitti.

Altı hafta süreyle Ürdün’de kalacak olan öğrenciler, başkent Amman’da Îvan Dil Enstitüsü tarafından Ceraş Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Arapça kursuna katılacak. Günde dört saat ve haftada beş gün olarak gerçekleşecek kurs süresince, SAÜ İlahiyat Fakültesinde Arapça Hazırlık sınıfını bitirmiş olan öğrenciler pratik konuşmalarını geliştirme imkânı bulacaklar. Kurs çerçevesinde öğrencilerin Ürdün’ün Akabe, Ceraş, Aclûn, Vadi Ram ve el-Bahru’l-Meyyit gibi tarihi ve turistik mekânlarına geziler düzenlemeleri, ayrıca başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yükseköğretim kurumlarını ziyaret etmeleri de öngörülüyor.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından organize edilen Ürdün Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere giden ve içinde Sakarya dışındaki bazı ilahiyat fakültelerinden öğrencilerin de bulunduğu 50 kişilik kafileye, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Bayram Demircigil başkanlık ediyor.

SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin 19 Ağustos’ta yurda dönmesi bekleniyor.

18-07-2017 / ST