İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Arapça Kitap Fuarına Katıldı

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Arapça Kitap Fuarına Katıldı
05.03.2018
2.070
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bir grup öğrenci İstanbul’da düzenlenen Arapça Kitap Fuarına katıldı.

İlahiyat Fakültesi öğrenci topluluklarından Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu (Multeka Lugati’d-dât) tarafından 3 Mart cumartesi günü, İstanbul’da Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan “3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri” fuarına inceleme gezisi düzenlendi.

Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu’nun geleneksel bir faaliyeti haline gelmiş olan ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla düzenlenen fuar ziyaretinde İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim dalından bazı öğretim elemanları da hazır bulundu.

Öğrenciler fuarda yeni çıkan Arapça kitapları inceleme ve ihtiyaç duydukları yayınları satın alma imkanı buldu. Öğrenciler, etkinlik kapsamında düzenlenen bazı seminer ve konferanslara da katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin öncülüğünde düzenlenen “3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri”, 11 Mart’a kadar devam edecek. İslam dünyasının önde gelen yayınevlerinin, yazarlarının ve ilim adamlarının konuk olduğu organizasyonda, Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Sudan, Katar ve Kuveyt başta olmak üzere 22 ülkeden 55 yayınevi, 300 ilim adamı ve yazar yer alıyor.

05.03.2018 – YC


2.070 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.