İlahiyat Fakültesi Açılış Dersi

İlahiyat Fakültesi Açılış Dersi
27.09.2013
838
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi açılışı 23 Eylül Pazartesi günü gerçekleşti. Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılışta ilk dersi Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Taşkın verdi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılış dersi’ni Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Harun Taşkın verdi. Prof. Dr. Taşkın, “Bilim, Teknoloji ve Din: Seküler Düşüncenin Eleştirisi” konulu bir konferans verdi.

Konuşmasında bilim tarihi, bilim felsefesi ve ilimler tasnifi hakkında bilgiler veren Prof. Taşkın, din bilim ilişkisine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Daha sonra bilim tarihi içinde İslam ilim adamlarının yeri ve İslam medeniyetinin bilime yaptığı katkılar üzerinde duran Taşkın, bilim tarihi ile ilgili İngilizce, Arapça ve İspanyolca yazılmış kaynak niteliğindeki çok önemli eserleri tanıttı.

Konferansın ardından soruları yanıtlayan Taşkın’a, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay tarafından hediye takdim edildi.

27/09/2013   – HM

 


838 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.