“İklim Değişimlerine Uyum Sağlamazsak Ne Olur?” söyleşisi gerçekleştirildi

“İklim Değişimlerine Uyum Sağlamazsak Ne Olur?” söyleşisi gerçekleştirildi
18.12.2023
772
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda düzenlenen Sakarya Üniversitesi Sürdürülebilir Gelecek Buluşmalarının ikinci programı, 13 Aralık 2023 Çarşamba günü Kahve Keyfi’nde düzenlendi.

SKA 13- İklim Eylemi kapsamında düzenlenen “SAÜ Sürdürülebilir Gelecek Buluşmaları: İklim Değişimlerine Uyum Sağlamazsak Ne Olur?” adlı söyleşi Rektör Yardımcısı ve Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun takdim konuşması ile başladı.

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu Yiğit’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, akademisyenler ve öğrencilerin bir araya geldiği, samimi bir atmosferde soru-cevap etkileşimiyle devam etti.

Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu Yiğit, İklim değişikliği mücadelesinde geçmişten günümüze alınan önlemleri ve karşılaşılan eksiklikleri detaylarıyla açıklarken COP 28 ve 2023 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda gündem olan kritik kararları da ele aldı. Ayrıca bireylerin katkı sağlayabileceği, küresel anlamda önemli bir rol oynayan bireysel elektrik ve su tasarrufu önerilerinden söz etti.

Etkinliğe Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Asude Ateş, Doç. Dr. Aliye Suna Erses Yay, Doç. Dr. Rabia Köklü ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Damar Arifoğlu ile öğrenciler katılım gösterdi.

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Özer Köseoğlu tarafından konuşmacı Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu Yiğit’e teşekkür belgesi takdim edildi.

 


772 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.