İki Komşu Üniversite Arasında Güçlü İş Birliği

İki Komşu Üniversite Arasında Güçlü İş Birliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) arasında akademik alanda araştırma, eğitim ve ortak bilimsel çalışmalara ilişkin faaliyetleri amaçlayan ortak bir iş birliği protokolü hayata geçirildi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, KOÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Öğüt, Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, SAÜ Genel Sekreteri Dr. Abdulakadir Altınsoy ve KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren’in katılımıyla protokol imza töreni gerçekleştirildi.

SAÜ ve KOÜ arasında kurumsal iş birliği sağlayacak ve Üniversitemizin ‘Araştırma Üniversitesi’ olma hedefinde önemli bir destek sağlayacak bu protokol çerçevesinde iki üniversitenin ortak proje, araştırma ve eğitim imkanlarından karşılıklı yararlanarak ortak hareket edilmesi kapsamında kaynak ve imkanlar karşılıklı olarak öğretim üyelerinin kullanımına açılacak.

Yapılan iş birliğinde SAÜ ve KOÜ arasında karşılıklı ilgi çerçevesinde yapılacak bilimsel araştırmalar kapsamında her iki üniversitenin öğretim üyeleri, yardımcıları, araştırmacıları ve öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmek, mevcut olanları geliştirmek ve araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak ve bunları yayımlamak, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirlerine aktarmak temel amaç olarak belirlendi.

Anlaşma çerçevesinde iki üniversite için gerekli olan hızlı destek mekanizmalarının işletilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması yolunda çalışmaların yapılması ve her alanda yapılacak iş birlikleriyle iki şehrin istihdamına katkı sağlanacağı aktarıldı.

Coğrafi konumu ile stratejik bir öneme sahip olan ve ülkemizin merkezi noktalarından birinde yer alan Sakarya Üniversitesi, eğitim dünyasının önde gelen kurumlarıyla yaptığı iş birlikleri ile kamu-üniversite-sanayi iş birliğini tesis ederken paydaşı olduğu akademik anlaşmalar ile de öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim veriyor. Öncelikli olarak belirlediği ‘Araştırma Üniversitesi Olma “hedefi doğrultusunda dünyanın ve ülkemizin çeşitli noktalarındaki yükseköğretim kurumları ile anlaşmalar sağlayan Sakarya Üniversitesi sunduğu eğitim imkânı ile öğrencilerini bilimsel ve kültürel etkileşimle geleceğe hazırlıyor.


4.999 kez görüntülendi.
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.