İç Değerlendirme Süreci Tamamlandı

İç Değerlendirme Süreci Tamamlandı
12.12.2012
620
A+
A-

3 Aralık tarihinde SAÜ’de başlatılan ‘İç Değerlendirme Süreci’ Sonuç Değerlendirme toplantısı ile sona erdi.

Sakarya Üniversitesi’nde başlatılan İç Değerlendirme Süreci’ Sonuç Değerlendirme toplantısı ile sona erdi. SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman ve yurtdışından gelen öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda, SAÜ’nün eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürekli iyileştirilmesi doğrultusunda aldığı kararların eğitim birimlerindeki yansımaları tespit edildi.

İç değerlendirme çalışmalarına katkı vermek amacıyla SAÜ’nün kalite çalışmalarında işbirliği içinde olduğu ABD’nin Governors State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Deborah E. Bordeleon ve Prof. Dr. Colleen M. Sexton de çalışmalarda öğretim üyelerine rehberlik ettiler.

Fakülte ve bölümlerde görüşmelerde bulunmak ve değerlendirme yapmak üzere iç değerlendirme takımlarının oluşturulduğu 3 Aralık’taki toplantının ardından; takımlar, bir hafta boyunca fakülte ve bölümlere ziyaretlerde bulundular. Buralarda ilk olarak fakülte yöneticileri ve bölüm yöneticileriyle görüşen takımlar, daha sonra bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirdiler.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman ve Amerikalı misafir öğretim üyelerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde SAÜ’nün güçlü ve zayıf yönleri tespit edilmeye çalışıldı. Öğretim üyeleri ve öğrencilerden bilgi alan iç değerlendirme takımları, görüşmelerde SAÜ’de yenilenen Eğitim Bilgi Sisteminin (EBS) farkındalığını ölçtüler.

SAÜ’nün geliştirmiş olduğu EBS sisteminin öğrencilerde farkındalık oluşturmak adına çok faydalı bir sistem olduğunu dile getiren Prof. Dr. Colleen M. Sexton, SAÜ öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının çok dinamik bir yapıda olduğunu belirtti. Sexton, “İç değerlendirme çalışmalarına katılan bir gözlemci olarak bu unsurların üniversitenin gelişmesinde önemli bir etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Değerlendirme takımlarında görev alan öğretim üyeleri ve ABD’li misafir öğretim üyelerine teşekkür eden Rektör Elmas, toplantı sonunda Prof. Dr. Colleen M. Sexton ve Prof. Dr. Deborah E. Bordeleon’a birer hediye takdim etti.

12/12/2012 – AB
620 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.