Herkes İçin Bir Topluluk Var

Herkes İçin Bir Topluluk Var
26.09.2012
933
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde bulunan onlarca öğrenci topluluğu öğrencilere ders dışı zamanlarını değerlendirme imkanı sunuyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) bünyesinde faaliyet gösteren onlarca öğrenci kulübü, tüm SAÜ’lü öğrencileri birlikte eğlenmeye,  uçmaya, koşmaya, yönetmeye, bir müzik aleti çalmaya, dans etmeye, araba sürmeye veya gökyüzünde kuşları izlemeye davet ediyor.

Ders Dışı Zamanlarını Değerlendiriyorlar

Öğrencilerin sosyal yönlerini geliştirmeye dönük bu yıl ders programlarını önemli ölçüde azaltan SAÜ Yönetimi, bu sayede öğrencilerin bireysel yeteneklerini geliştirimlerini ve okudukları bölüm dışında başka alanlarda da uzmanlaşmalarına imkân tanıyor.

Dünyada eğitim öğretim modellerinin değiştiğini belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, gelişmiş ülkelerdeki gibi öğrencilerin ders dışı zamanlarını daha verimli değerlendirmelerini, derslerinin yanında başka alanlarda da yetkinliklerini artırmaya dönük eğitim öğretim programlarını değiştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

105 Öğrenci Topluluğu

Müzik topluğundan Sağlıklı Yaşam Topluluğuna kadar 105 öğrenci topluluğunun bulunduğu SAÜ’de öğrenciler, bu sayede ders dışı zamanlarında diğer öğrenci arkadaşlarıyla birlikte sevdikleri sosyal faaliyetleri gerçekleştirebiliyor.

Bazı öğrenciler ise, okudukları bölümlerde kendilerini daha fazla geliştirmek, aktif birer öğrenci olmak ve uzmanlık alanlarında daha çok bilgi sahibi olmak için kendi bölümlerine yakın topluluklarda faaliyet gösteriyor. Örneğin, Endüstri Mühendisliği Topluluğu yıl içinde yaptığı etkenliklerle iş dünyasının önemli isimlerini SAÜ’de ağırlarken, topluluk üyeleri onların deneyimlerinden faydalanma veya onlarla staj ya da birlikte çalışma fırsatları yakalamakta.

Bunun yanında , Sakaryasporlular, Trabzonsporlular, Galatasaraylılar, Genç Fenerbahçeliler, Topluluğu gibi, takımlarını gittikleri üniversitede de destekleyen taraftar toplulukları da var. Yıl boyu bir araya gelen taraftar toplulukları, birlikte maçlara gitmekten futbol oyuncusu konuk etmeye kadar bir dizi aktiviteyi birlikte yapıyor.

Güneş Arabası veya Yeni Robotlar

Teknik bölümlerinin kalitesiyle ön plana çıkan Sakarya Üniversitesi’nin bu özelliği kendisini öğrenci kulüplerinde de gösteriyor. SAÜ İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) ürettiği güneş enerjisiyle çalışan arabaları ve hidrojen yakıtlı arabaları ile ulusal ve uluslararası birçok yarışmada derece aldı. Dünyadan onlarca takımın katıldığı Hollanda’da yapılan Shell Eco Marathon yaraşmasında iki birinciliği bulunan SAİTEM, bu yıl da hem Hollanda’da yapılan  yarışma için hem de dünyanın önemli üniversitelerinin de yarıştığı Avustralya’da düzenlenen World Solar Challange yarışmasına katılmak için güneş arabası tasarlıyor. Tamamen öğrencilerin birlikte ürettikleri bu araçlar, öğrencilere yeteneklerini geliştirmelerine imkân sağlarken, aynı zamanda keyifli zamanlar geçirmelerine imkan veriyor.

Bir diğer önemli topluluklardan biri de Robot Teknolojileri (Robotek) Topluluğu, her yıl düzenlediği robot yarışlarında Türkiye’den farklı robot topluluklarının yaptığı robot çalımlarının yarışmasına ev sahipliğini yaparken, aynı zamanda bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilerle birlikte farklı modellerde robot tasarımları yapıyorlar.

26/09/2012 – AB
933 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.