Hayır Diyebilme Cesaretiniz Olmalı

Hayır Diyebilme Cesaretiniz Olmalı
06.03.2015
794
A+
A-

Sakarya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği polisi ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temsilcisi Harun Yıldırım, Sakarya Üniversitesi Camii’nde Cuma namazı öncesi ‘Kaybolan Değerlerimiz; Aile ve Bağımlılık’ konulu vaaz verdi.

Madde bağımlılığına sigara ve alkol kullanımının zemin hazırladığının altını çizen Yıldırım, “Geçen yılın verilerine bakıldığı zaman, uyuşturucu kullanan gençlerde alkol ve sigara kullanımı gördük. Sigara ve alkol kullanmadan uyuşturucu kullanan bir tek kişi yok. Üniversite okuyan arkadaşlara tavsiyem alkol ve sigaradan uzak durun, eğer kullanıyorsanız da bir an önce bu alışkanlıkları terk edin” diye konuştu.

Karşılaştıkları madde bağımlılığı vakalarında 17-28 yaş arası gençlerin oranın çok yüksek olduğunu belirten Yıldırım, “Bu illet gençlerimize zarar vermek için üretiliyor.  Türkiye’ye zarar vermek isteyen düşmanların, Türk milletini ahlak olarak çökertmeden yıkamayacaklarını biliyorlar. Uyuşturucu, alkol ve sigara gibi illetlerle gençlerimizi zehirleyerek aslında ülkemize zarar veriyorlar” dedi. 

Uyuşturucu, alkol ve sigara konusunda en önemli vazifenin ailelere düştüğünü söyleyen Yıldırım, “Maalesef arkadaş, çok önemli bir tehlike. Bu illetlere karşı, şu madde bu madde demeden hepsine hayır diyebilme cesaretini kendinizde göstermelisiniz, o iradeye sahip olmalısınız. Birisinin sizi sahte ikna yöntemleri de denilen yöntemlerle çeşitli şekillerde kandırıp, bu zehirlere bulaştırıp, kendi köleleri haline getirmesine izin vermeyin. Bir ömür ve bir gelecek, bu kadar kolay heba edilmemeli” diye konuştu.

Cuma namazı sonrası Toplum Destekli Polisler öğrencilere madde bağımlılığı ve zararlarını anlatan broşürler dağıttı.

06/03/2015 – MA


794 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.