Halkla İlişkiler Uzmanlığı Sertifika Programı

28.03.2012

Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM), Halkla İlişkiler (PR) Uzmanlığı Sertifika Programı açıyor.

SAÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Metin Işık koordinatörlüğünde açılacak programa sektörde çalışanlar, halkla ilişkiler alanında uzmanlık belgesi almak isteyen üniversite öğrencileri ve lise mezunu gençler katılabilecek.

21 Nisan’da başlayacak program 6 hafta sürecek ve programı başarıyla tamamlayanlara ‘Halkla İlişkiler Uzmanı Sertifikası’ verilecek.  Programın ücreti 660 TL olarak belirlendi.

Açılacak programla, günümüzün gözde mesleklerinden olan Halkla İlişkiler alanında sistematik, güncel ve uygulanabilir bilgiler vermeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Metin Işık “Böylece halkla ilişkiler alanında çalışan ve çalışmak isteyenlerin profesyonel bir halkla ilişkiler uzmanı olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Sertifika programını tamamlayanlar bir kurumda halkla ilişkilerle ilgili bütün safhaları tek başlarına planlayabilecek ve uygulanabilecek donanıma sahip olacaklardır” şeklinde konuştu.

Programın Sakarya’da ilk kez açılacağının altını çizen Prof. Dr. Işık “Böylesi bir program bölgede ilk kez açılacak. Halkla İlişkiler Sertifika programında hem akademisyenler, hem de sektörden gelen profesyoneller ders verecek.  Program kapsamında Halkla İlişkiler nedir, ne değildir? Halkla İlişkiler Uzmanının nitelikleri, etkili iletişim teknikleri, pazarlama iletişimi yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), halkla ilişkiler ve medya, itibar yönetimi, kriz yönetimi, halkla ilişkilerde sosyal sorumluluk, sponsorluk, kurumsal kimlik oluşturma, halkla ilişkiler kampanyası-projesi hazırlama gibi dersler verilecek. “ diye konuştu.

28/03/2012 – Haber Merkezi

Halkla İlişkiler (PR) Uzmanlığı Sertifika Programı

Program Koordinatörü: Prof. Dr. Metin IŞIK

Kurs Tarihi: 21 Nisan – 20 Mayıs 2012

Kurs Ücreti: 660 TL

Kurs Günleri:

1. Grup: Hafta Sonu; Cumartesi-Pazar 12:00-18.15

2. Grup : Hafta içi ; Pazartesi-Çarşamba-Cuma 18:00-22:00

Program İçeriği:

–       Halkla İlişkiler nedir? Ne değildir?

–       Halkla İlişkiler uzmanı ve nitelikleri

–       Etkili İletişim Teknikleri

–       Pazarlama iletişimi yönetimi

–       Müşteri İlişkileri yönetimi (CRM)