Sisli

Günlük Evrensel (08.11.2012) : Sakarya’da İmplant Merkezi

08.11.2012

Sakarya Üniversitesi, Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Üretim ve Test Merkezi (OrtoDentMer) kuracak. Sakarya Üniversitesi‘nin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kuracağı merkezde, Türkiye’de ticari olarak satılan dental ve ortopedik implantların tasarımı, yüzey kaplama işlemleri, muhtelif performans ve canlı hayvan deneyleri, gerçekleştirilecek. 350 metrekarelik bir alana kurulacak merkez bünyesinde Türkiye’de henüz bulunmayan Vakum Plazma Sprey Kaplama Ünitesi, Sterilizasyon ve Temiz Odası yer alacak. Merkez içinde ayrıca hali hazırda faaliyette bulunan, 6 milyon TL’lik bir lojistik destek ünitesi de bulunuyor. Proje ekibinde Makine ve Metalürji Mühendisliği öğretim üyeleri ile temel bilimci biyolog, farmakolog, diş hekimi ve ortopedistler görev alacak. Merkez, açık bir laboratuvar gibi hizmet verecek.

Günlük Evrensel Gazetesi – 08 Kasım 2012