Günay: Türkiye’ye Örnek Olacak

Günay: Türkiye’ye Örnek Olacak
30.01.2012
1.049
A+
A-

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, 3+1 eğitim modelinin Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay mesleki eğitimin nitelikli eleman yetiştirilmesinde önemli bir fonksiyonun olduğuna dikkat çekerek 3+1 eğitim modelinin Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’a Sakarya Üniversitesi’nde katıldığı çalışma toplantısında 3+1 Eğitim Modeli ile ilgili brifing verildi. SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından verilen brifingte Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da hazır bulundu. SAÜ Meslek yüksekokullarında başlattığı 3 dönem okullarda, bir dönem işletmelerde eğitim projesiyle ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Sarıbıyık, “Üniversite-iş dünyası omuz omuza” sloganıyla başlattığımız projemize şehrimizin sanayi, işletme, kurum ve kuruluşlardan önemli destekler gördük. Hedefimiz mesleki eğitimde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanları topluma kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Brifingi dikkatle izleyen Prof. Dr. Günay, projenin mesleki eğitimi etkinleştireceğine vurgu yaparak “ Türkiye’de mesleki eğitimin önemi gittikçe artmaktadır. Sakarya Üniversitesi’nin ‘3+1 Sosyo-Ekonomik Gelişim Projesi’yle öğrencilerimiz akademik eğitimlerini alırken kendi alanlarıyla ilgili sektörlerde de eğitimlerini pekiştirerek daha nitelikli bir şekilde mezun olma fırsatı yakalamış olacaklardır. Türkiye’deki tüm meslek yüksekokullarına örnek olabilecek bu projeden ötürü Sakarya Üniversitesi’ni kutluyorum.” diye konuştu.

30/01/2012 – Haber Merkezi

 


1.049 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.