Görsel Tasarımda Ses ve Müzik Çalıştayı

Görsel Tasarımda Ses ve Müzik Çalıştayı
05.11.2015
594
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ‘”Görsel Tasarımda Ses ve Müzik” isimli bir çalıştay düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Film Atölyesi’nde düzenlenen Çalıştay’a, Film Müziği Bestecisi Mustafa Yazıcıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Çalıştay’da yapılan proje çalışmaları video örnekleri ile katılımcılara tanıtıldı.

Çalıştay kapsamında katıldığı yirmi birinci üniversite deneyimi olduğunu belirten Mustafa Yazıcıoğlu, ‘’Konservatuar ve resim bölümlerine gittim. Disiplinlerarası kopukluklar olduğunu fark ettim’’ dedi. Yazıcıoğlu, Türkiye ve dünyadan örnekler ile filmde ses ve müzik efektleri ile ilgili bilgiler verdi.

Asıl Tehlike Seste

Türkiye’de film müziğinden anlaşılan şeyin sadece dizi müziği olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, ‘’Türkiye’de yönetmenler maliyeti ucuz yapımları tercih ediyor’’ dedi. Film müziğinin ne olduğuna ve nasıl yapıldığına değinen Yazıcıoğlu, ‘’İnsanlara bir şeyler yaptırabilmenin en iyi yolu görsel gibi görünüyor fakat daha tehlikeli olanı sestir.’’  diye konuştu. Görselde bu hilenin algılanabileceğini fakat seste bilinçaltının bunu algılanamayacağını belirten Yazıcıoğlu film müziklerinde kullanılan enstrümanların belirli görsellerle bağlantılı olduğunu ve görülen görüntü, duyulan müziğin bağlantılı olması gerektiği söyledi.

Film Müziği Bestecisi Mustafa Yazıcıoğlu, çalıştay sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

05.11.2015 – SA

 
594 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.