Görsel Sanatlar ve Müzik Bilinçaltı Programlama

19.11.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından “Görsel Sanatlar ve Müzik Bilinçaltı Programlama” adlı bir konferans düzenlendi.

GSF Gizem Frit Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak SAÜ Devlet Konservatuvarı  Öğr. Gör. Burçin Aktükün katıldı. Öğr. Gör. Burçin Aktükün, konferansta bilinç ve bilinçaltı konularını ele alarak, aralarındaki farkı örneklerle açıkladı. Subliminal (bilinçaltı) mesajların insanların bilinçaltına yönelik olduğunu belirten Aktükün, reklam ve propaganda afişlerinde bu tür mesajların nasıl ve ne şekilde kullanıldığını örnek görsellerle izleyicilere aktardı.

Aktükün, konferansta, zihin oyunları, bilinçaltı ve zihin yönlendirme, medyanın gücü, farkındalık, arketip kavramı ve özellikleri, eşik altı, ses frekanslarının çeşitli kullanım alanları, biorezonans yöntemi, ses lazeri ve akustik ses dalgaları gibi konularda ayrıntılı bilgiler verdi.

Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

19.11.2015 / BD