Gök Gürültülü

Good News from Minister İslam for Faculty of Arts and Sciences

08.04.2014

Minister of Family and Social Policies Ayşenur İslam states there will be a scholarship for top 5 thousand students with mathematic-science point type (MF) in Undergraduate Placement Exam (LYS).

Minister of Family and Social Policies Ayşenur İslam said “Students who are placed in Departments of Mathematics, Physics, Chemistry and Biology among top 5000 students with mathematic-science point type (MF) in Undergraduate Placement Exam (LYS) will be given 2000 TL scholarship monthly.”

Minister İslam gave a speech at “9th FEFKON Meeting” held at Sakarya University Culture and Congress Centre. She underlined that basic sciences are the most important research areas of modern era.

İslam emphasized the importance of Faculty of Arts and Sciences in terms of studies in every field and said “Lots of works were conducted by the State related to this issue. The best one was the TUBITAK scholarship for successful students studying at Faculty of Arts and Sciences. These scholarships which have been given since 1979 were turned into a serious incentive a short time ago.”

Islam explained that there are some projects prepared by The Ministry of Industry and Technology and added “Firstly, students who are placed in Departments of Mathematics, Physics, Chemistry and Biology among top 5000 students with mathematic-science point type (MF) in Undergraduate Placement Exam (LYS) will be given 2000 TL scholarship monthly. Secondly, students who are placed in Departments of Mathematics, Physics, Chemistry and Biology by ranking between 5001-10,000 students with mathematic-science point type (MF) in Undergraduate Placement Exam (LYS) will be given 1000 TL scholarship monthly.”

04/04/2014 – ST