Gönül Telimizi Titreten Nağmeler VI

Gönül Telimizi Titreten Nağmeler VI
17.11.2023
977
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) Devlet Konservatuarı tarafından SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezinde “GÖNÜL TELİMİZİ TİTRETEN NAĞMELER VI” isimli konser etkinliği düzenlendi.

Hüzzam ve Hicaz makamlarından oluşan nağmeler dinleyicisiyle buluştu. Konservatuar akademisyenlerinden oluşan ekipte solist olarak Öğr. Gör. Birsel Hasçelik, kanun enstrümanında Öğr. Gör. Tuncay Kardaş, ud enstrümanında Öğr. Gör. Hamdi İtil, kemanda Öğr. Gör. Dr. Atalay Durmaz, ritim saz kısmında Aydın Battal ve son olarak ışık kontrolünde Öğr. Gör. Dr. Deniz Köktan görev aldı.

Konserde Hüzzam makamından 1- Madem Küstüm Dargındın 2- Uzun Yıllar Ötesinden 3- Yitirmişim Ben Gülümü 4- Her Gece Yollarda Gözledim 5- Kıskanırım Seni Ben (Segah) 6- Akasyalar Açarken, isimli parçalar seslendirildi.

Hicaz makamından ise 1- Yâdeller Aldı Beni 2- Ah Edip İnlerim Gurbet Elinde 3- Yaşamak Yalan Belki 4- Ağlamışım Gülmüşüm 5- Bir Dünya Yarattım 6- Akşam Olur Sabah Olur 7- Ela Gözlerine Kurban Olduğum, adlı nameler seslendirildi.

Konsere Devlet Konservatuvarı Dekanı Prof. Dr. Nilgün Sazak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fotoğraf – Haber : Baki Burak Atak

 
977 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.