Gizem Frit Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gizem Frit Ödülleri Sahiplerini Buldu
21.12.2017
2.534
A+
A-

8.Uluslararası Gizem Frit Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakarya Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü tarafından Gizem Frit A. Ş. İşbirliği ile düzenlenen “Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması”nın bu yıl ki kazananları belli oldu.

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gizem Frit Amfisinde gerçekleştirilen ödül törenine  SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Didem Atiş ,Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Tercan , Gizem Frit Genel Müdürü  Veysi Küçük, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Dekan Prof.  Didem Atiş, “Fakültemizin Seramik ve Cam bölümünün ve Gizem Frit Anonim Şirketi’nin ortaklaşa düzenlediği ve bizim ev sahipliği yaptığımız Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışmasının sekizincisini bu sene kutlamaktan büyük onur duyuyorum. Yarışmamızın ilki 2010 yılında gerçekleştirildi ve 2012 yılından itibaren uluslararası düzeyde sürmekte artistik ve endüstriyel olmak üzere iki alanda ödüller dağıtılmaktadır. Herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Gizem Frit Genel Müdürü Veysi Küçük yarışmaya ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu belirterek,” Gizem Frit olarak oldukça iddialı ve büyük hedeflerimiz var. Oldukça büyük atılımlar gösteriyoruz. Bu alanda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bize bu fırsatı verdikleri için Sakarya Üniversitesindeki değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Yapılan eserlerden her sene daha çok etkileniyorum. Herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yarışmaya uluslararası katılımın her yıl arttığını belirten SAÜ Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Doç. Buket Acartürk, “Sekizincisini organize ediyor olmamıza rağmen heyecanımız ilk günkü gibi devam ediyor. Bu yıl 178 eser sahibi yarışmaya başvurdu. Bu eserlerden 18 tanesi yurt dışından katılımdı. Yüzde 30 kadar artan uluslararası katılım bizi çok mutlu etti. Ödül alan öğrencilerimize başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine verildi.

8’nci Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışmasının kazananları şöyle:

Artistik Seramik Birincilik Ödülü : Hasan İn (Hacettepe Üniversitesi)

Endüstriyel Başarı Ödülü: Cihan Bigeç (Sakarya Üniversitesi)

Artistik Seramik Mansiyon Ödülleri: Ahmet Cüneyt Şen (Sakarya Üniversitesi), Caner Aşçıer (Dokuz Eylül Üniversitesi), Derya Deniz (Dokuz Eylül Üniversitesi), Emre Can (Anadolu Üniversitesi)

Endüstriyel Seramik Mansiyon Ödülleri: Emine Pala(Sakarya Üniversitesi),Mınjı Cho (Kyung Hee Üniversitesi)

Tören sonrası yarışmaya katılan eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

20/12/17 – Ezgi C.


2.534 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.