Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi

Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi
19.04.2013
647
A+
A-

Her yıl farklı bir üniversitenin Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen `Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi`nin 4’ncüsü bu yıl Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Topluluğu tarafından organize edilen, ‘Gıda Mühendisliği 4. Öğrenci Kongre’si’ bu yıl Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye 22 farklı üniversiteden 600’ü aşkın öğrenci katıldı. Kongrede bu yıl, temel olarak Gıda Güvenliği ile ilgili konular masaya yatırıldı.

Gündemden Düşmeyecek Bir Konu

Sakarya üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın organizasyonu yapan öğrencilere teşekkür etti ve başarıların devamını diledi. Gıda konusunun hiçbir zaman gündemden düşmeyecek bir konu olduğunun altını çizen Yalçın, “Gıda güvenliği insanın olduğu her yerde önemini koruyacaktır” diye konuştu.

Geleceğimiz Emin Ellerde

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu yaptığı konuşmada Türkiye’de AB ülkelerine oranla en çok tüketilen ürünün, unlu mamuller olduğunu dile getirdi. Yetişen neslin çok daha dikkatli ve insan sağlığını önemsediğini belirterek geleceğe güvendiğini söyledi.

Gıda Mühendisliğimiz Geleceğimizdir

Gıda Mühendisliği bölümünün gıda endüstrisi için devrim niteliğinde olduğuna dikkat çeken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman, “Ülkemizde doğru bilgiyi vatandaşa aktaramama problemimiz var. Bazı ambalajlı ürünlerde yanlış maddeler çıkınca halkımız bunu hiçbir ambalajlı ürünü tüketmeyin olarak anlıyor. Bu sefer de kayıt dışı ürün satışı çoğalıyor” diye konuştu. Ataman, televizyon programlarında her konuşan beslenme uzmanının dikkate alınmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Kayıt Dışılığın Önüne Geçmeliyiz

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Temsilcisi İlknur Menlik böyle bir organizasyonda yer almaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Türkiye’de 35 bin gıda işletmesi olduğu halde bu kuruluşlardaki istihdamın 345 bin olduğunun altını çizen Menlik, “Böyle bir rakamın olması mümkün mü? Kayıt Dışılığın en büyük kanıtı budur” diye konuştu. Tüketicinin satın aldığı ürünlerin fişini almadığını belirten Menlik, “80’li yıllarda fiş almayla ilgili yayınlanan reklamlar insanların fiş almayı küçümsemesine yol açtı. Halkımızda fiş alan basittir algısı oluştu” dedi. Menlik, kayıt dışılığın önüne geçebilirsek çok daha hızlı büyüyen bir ülke olacağımızı söyledi.

18/04/2013 ÇP
647 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.