“Gelenekselden Yansımalar” sergisi açıldı

10.06.2024

Sakarya Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Bölümü’nün hazırladığı “Gelenekselden Yansımalar” sergisi İzmit Belediyesi Cumhuriyet Sanat Galerisinde izleyicisiyle buluştu.

“Gelenekselden Yansımalar” adını taşıyan sergi, Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Tezhip Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Ayşen Civili öğrencilerinin lisans dönemi boyunca İslam Minyatürlerinde Tasarım, Minyatür II, Yazı Süsleme ve Tezhip Tasarım derslerinde yapmış oldukları çalışmalardan oluşturuldu. 19 öğrencinin katıldığı sergide 70 çalışma yer aldı. Serginin açılışını 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu ve Kocaeli 23., 26 ve 27. dönem milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu teşrif etti.

Sakarya Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Bölümü, geçmişten günümüze gelen ve Kültür mirasımız olan geleneksel kitap sanatlarımızdan özgün örneklerle geleceğe doğru yol alırken, geçmişin köklerinden beslenerek sanatın özünden kopmadan, eğitimlerine devam ediyor.