Geleceğin Sanatçıları Burada Yetişiyor

Geleceğin Sanatçıları Burada Yetişiyor
10.08.2011
1.251
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ön kayıtları için son gün 12 Ağustos Cuma.
Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) ile öğrenci alan Sakarya Üniversitesi Devlet konservatuvarında ön kayıtlar Cuma günü sona erecek.
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı ön kayıtları Cuma günü sona erecek. ÖYS sınavları ise 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İki aşamada yapılacak olan ÖYS’nin ilk basamağını İşitme ve İcra Sınavı oluşturuyor. Bu sınavı geçenler ikinci sınava girmeye hak kazanacak. YGS puanının ağırlıklı olduğu ikinci basamak sınavında da İşitme ve İcra sınavı olacak. Fakat ikinci sınavda konuya hâkim olup olmadıkları ölçülecek.

Konservatuvar bünyesindeki Temel Bilimler Bölümü’ne 15, Türk Müziği Bölümü’ne 15 ve Türk Halk Oyunları Bölümü’ne 10 bay 10 bayan olmak üzere ÖYS ile toplam 50 öğrenci alınacak.

“Konservatuvarda Geleceğin Sanatçıları Yetiştiriliyor”

2000-2001 öğretim yılında “Temel Bilimler Bölümü” ne ÖYS ile 15 öğrenci alarak öğretime başlayan SAÜ Devlet Konservatuvarı, Temel Bilimler Bölümü, Türk Müziği Bölümü ve Türk Halk Oyunları Bölümü olmak üzere üç farklı bölümü bünyesinde bulunduruyor.

Konservatuvarın çok genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğunu dile getiren SAÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin, “Burada dünya Standartlarında eğitim veriliyor. Konservatuvar olarak çok genç bir kadroya sahibiz. Bu yüzden de öğrencilerle daha dinamik bir şekilde ilgileniyoruz. Burada birebir iletişim mevcut” açıklamasında bulundu.

Konservatuvarda kaliteli bir eğitimin verildiğini vurgulayan Doç. Hatice Selen Tekin, “Türk Müziğinin tüm incelikleri öğrenmiş, alanında uzmanlaşmış öğrenciler yetiştiriyoruz” dedi.

“Türk Müziğinin Ağırlıklı Olarak İşlendiği Tek Üniversite”

Türk Müziğinin bu kadar ağırlıklı olarak verildiği başka bir devlet konservatuvarı olmadığına parmak basan Doç. Hatice Selen Tekin, “Devlet Konservatuvarı olup da içerisinde Türk Müziğinin bu kadar ağırlıklı olarak verildiği bir başka üniversite yok. Burada yetişen öğrenciler öncelikle kendi müziğimiz hakkında iyi bir fikre sahip oluyorlar. Zaten ulusalı çözümlemeden, evrenseli anlamak mümkün değil” dedi.

Öğrencileri SAÜ’ye davet eden Konservatuvar Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin, “İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında, çevre illere de ulaşım çok rahat. Hızlı tren projesiyle ulaşım daha da rahatlayacak. Ayrıca çok sakin bir şehir. Burada aile ortamı var. Sakarya olarak da öğrencinin kendini geliştirebileceği pek çok imkanlar mevcut. Üniversite olarak da, Sakarya küçük bir şehir olmasına rağmen çok büyük ve çok gelişmiş bir üniversiteye sahip. Hem teknoloji hem de bilim alanında kendini sürekli geliştiren bir üniversiteyiz.” dedi.

“Mezunların İş Bulma Oranı Çok Yüksek”

Lisans Düzeyinde eğitimin verildiği SAÜ Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan öğrenciler pek çok alanda iş sahibi olabiliyor. Radyolara ve devlet korolarında sanatçı olarak çalışabilmenin yanında; müzik endüstrisinde kompozitör, saz sanatçısı ve ses sanatçısı, halk oyunları sanatçısı olabilme imkanları mevcut. Mezun olanların öğretmen olma imkanı da mevcut. Ayrıca lisansüstü öğrenim ile de akademik kariyer olanakları da bulunmakta.

10/08/2011 – Yunus Cam
1.251 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.