“Geç(me)mişin İzleri” sanatseverlerle buluştu

06.12.2023

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü  Resim Anasanat Dalı  Yüksek Lisans öğrencisi Anet Sandra Açıkgöz’ün Yüksek Lisans tez çalışması kapsamında hazırladığı “Geç(me)mişin İzleri” isimli kişisel sergisi 4 Aralık’ta Fakültemizde izleyicilerle buluştu. Açılışını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin TURĞAY’in yaptığı sergiye Dekan yardımcısı Doç. M. Hülya DOGRU, Tez Danışmanı Prof. Şive Neşe BAYDAR, Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Karaalioğlu, fakülte öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.
Sergide, son dönem çalışmalarından; video yerleştirme ve enstelasyondan oluşan sergide, mekan, kimlik ve aidiyet kavramlarına karşı bellek anlatıları ile değiniliyor. Kişisel ve toplumsal belleğin sınırında yer alan üretimlerde, Sakarya’daki aktarılmayan kültür varlıklarından yola çıkarak boşluk ve yokluk kavramlarının sanatta temsil biçimleri sorunsallaştırılıyor.

Sergi bitiminde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin TURĞAY Anet Sandra Açıkgöz’e teşekkür belgesini takdim etti.