Forbes (Ekim 2011): Işıkla Hayat Bulmak

01.10.2011

Sakarya Üniversitesi öğrencileri  çok sınırlı olanaklarla dünya devlerine kafa tutuyor.

Bu sıralarda Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu’ndan ( SAİTEM ) 14 kişilik SAGUAR  ekibi Avustralya ‘ da hazırlıklarla meşgul , öğrencilerin geliştirdiği güneş enerjisiyle hareket eden Saguar 2 , 20 yıldır düzenlenen ve bu tür araçların arenası olan World Solar Challenge ‘ da 3 bin 21 kilometrelik , trafiğin aktığı bir parkurda yarışacak . Araç , aralarında Massachusetts Institute of Technology ( MİT ), Michigan, Stanford, Tokai , TU Delft ve Cambridge’ın bulunduğu 23 üniversitenin takımlarıyla mücadele edecek .

Forbes – Ekim 2011