Film Araştırmaları Sempozyumu Fotoğraf Sergisi Kataloğu Yayımlandı

23.05.2022

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi ve Türkiye Film Araştırmaları Derneği iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu Fotoğraf Sergisi Kataloğu yayımlandı.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Türkiye Film Araştırmaları Derneğinin iş birliği ile 9-11 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu ve Fotoğraf Sergisi düzenlendi. Üç gün boyunca devam eden programda sinema ve fotoğrafa dair teorik ve uygulamaya dönük bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

65 bildirinin sunulduğu Film Araştırmaları Sempozyumda, sinemayı ve temel ögesi olan fotoğraf akademik oturumlarda ele alındı. Saniyede 24 kareden (dijital oynatıcılarda 25 kare) oluşan görüntünün ve dolayısıyla görüntünün temeli olan fotoğrafın anlamı nasıl inşa ettiğine odaklanıldı.

Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu Fotoğraf Sergisi ise, fotoğrafların çevirim içi sergilenmesi ile tamamlandı.

Kataloğa erişmek için TIKLAYINIZ