Fikir ile Geleceğe Yön Verin

Fikir ile Geleceğe Yön Verin
05.12.2018
1.098
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğu tarafından “Fikir ile Geleceğe Yön Verin” adlı etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Gazeteci Timur Akkurt ve Best Taxi Driver ismiyle tanınan taksici İhsan Aknur konuşmacı olarak katıldı.

İyi bir fikir bulun

Gazeteci Timur Akkurt, konuşmasına mesleğe giriş sürecini anlatarak başladı. Öğrencilere mezun olduktan sonra nelerle karşılaşacakları konusunda da tavsiyelerde bulunan Akkurt, “Gençlerin en büyük sıkıntısı, her şeyin çok çabuk ve hemen olmasını istemeleri. Fakat hayatta her şey o kadar hızlı olmuyor. Öncelikle yaptığınız işin sürekliliğini sağlamanız gerekir. Yapmış olduğunuz işte başarılı olmak için emek vermeniz ve bilgi sahibi olmanız gerekir. İyi fikri bulun ve itibarı hiçbir zaman elden bırakmayın. Fikrinizin için elinizden geleni yapın, eğer olmuyorsa zorlamayın. Olmadığını gördüğünüz işler için çok uzun yıllar harcamayın. Ama inandığınız şeylerin mutlaka peşinden gidin ve hayallerinizi gerçekleştirin” dedi.

Eksiklerinizin farkında olun

Best Taxi Driver ismiyle tanınan taksici İhsan Aknur, taksiciliğe nasıl başladığını ve meslek hayatında nelerle karşılaştığını öğrencilerle paylaştı. 20 yılı aşkın bir zamandır İstanbul’da taksicilik yaptığını söyleyen Aknur, aracına turistlerin binmeye başlamasıyla durumunun değiştiğini anlattı. Turistlerle anlaşamayınca kendimde bir eksiklik hissettiğini belirten Aknur, “Arabama binen yabancı yolcularla rehberler arasındaki diyalogları anlayamamak çok zoruma gitti. 1982’de İngilizce kursuna başladım. 1 yıl devam ettim. Sonra baktım, kurs tek başına yetmiyor. Pratik yapabilmek için Sultanahmet bölgesinde çalışmaya başladım” dedi.

O tarihten bu yana Sultanahmet Meydanı’nda yolcu beklediğini aktaran Aknur, bu süreçte İtalyanca ve Almanca öğrendiğini, kendi internet sitesini açtığını, siteyi kuran kişinin de yolcularından birisi olduğunu anlattı. İstanbul’a gelen binlerce turistle birçok anı biriktiren İhsan Aknur, daha sonra bu anıları bir anı defterinde toplamaya karar verdiğini belirtti. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Aknur, “Aracıma binen herkesten bir şeyler yazmasını istedim ve şu anda yaklaşık 3 bin turistin yazdığı anı defteri ortaya çıktı. Otel durağında iş yapmaya başladığımda hiç kimsenin çalışmadığını fark ettim. Herkes televizyonlarda bir şey izliyordu. Çok iyi bir yerde çalışıyorsun ama gittiğin eserleri bilmiyorsun. İsterseniz açık öğretim bitirin, yeter ki o boşluğu doldurun. Mutlaka yabancı dil öğrenin” ifadelerini kullandı.

05-12-2018 / Esra Avcı-Nurcan Kök


1.098 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.