Fikir ile Geleceğe Yön Verin

Fikir ile Geleceğe Yön Verin
25.10.2019
1.167
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğu tarafından FİG Pusula adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor salonunda yapılan etkinliğe TEKSEM ve Engelsiz Amazonlar Kurucusu Gamze Elibol, Azor Brand & People Solutions Kurucusu Emre Başkan ile Kariyer Koçu Selin Yetimoğlu konuşmacı olarak katıldı.

“Başroller engel tanımaz”

TEKSEM (Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi) ve Engelsiz Amazonlar Kurucusu Gamze Elibol, konuşmasında hayatındaki belli dönüm noktalarına ve önüne çıkan engelleri nasıl aştığına değindi. İlkokul öğretmeniyle yaşadığı kötü anısından ötürü okulu bırakmasıyla serüveninin başladığını ifade eden Elibol, “Hayat bana farklı açılardan kapılar açtı. Her engelin ardında da daima farklı bir şey vardı. Ben bazı şeyleri yaşamamış olsaydım şu an burada anlatacak güzel tecrübelerim olmazdı. Önüme sadece bedenimdeki farklılıktan dolayı birçok engel koydular. Öğretmenim ‘yapamazsın’ dedi, doktorum ‘olmaz’ dedi, ama ben hayallerimin peşini bırakmadım. Tiyatro bölümünü okuyamayacağımı öğrendiğimde, bir gün Devlet Tiyatrolarında kendi oyunumu oynayacağıma inandım. Zorlu bir yarışı inatçı ruhumla kazandım. Arkadaşlarımla beraber şu an 17 yıldır TEKSEM bünyesindeki oyunlarımı Devlet Tiyatrolarında oynuyoruz. Engelli çocuklara bu noktada ışık olmayı da kendime sorumluluk edindim. Şu an anneler de benim yanımda ve onlar da bir şeyler üretme çabasında. Annelerin amazon ve girişimci ruhları takdir edilmeye değer. Kısaca, hayat bazen size çok acımasız yaklaşabilir ama o acının ardında mutlaka bir sürpriz vardır, onu görmeye odaklanın. Unutmayın başroller engel tanımaz” dedi. Elibol, öğrencilere hayallerinin peşinden gitmelerini tavsiye etti.

“Neden konfor alanımızın dışına çıkmalıyız?”

Beyin ve çalışma şeklini örneklerle anlatan Azor Brand & People Solutions Kurucusu Emre Başkan, “Limbik beyin duygusal kararlar verdirir ve mantığımızı kullanmamızı sevmez. Erken kalkmak için kurduğumuz alarmı kapattıran limbik beyindir. Evimizde yemek yerken tüm aile üyelerinin her gün aynı sandalyeye oturması limbik beynin bir işlevidir. Neokorteks ise limbik beynin aksine mantık, analiz sever. Bu noktada konfor alanına bağlı olan limbik beyindir. Konfor alanında sürekli aynı şeyleri deneyimleriz, farklılık yoktur. Einstein’ in ‘delilik hep aynı şeyi yaparak farklı sonuçlar almayı beklemektir’ sözü tam olarak bu durumu anlatır. En basitinden okuldan çıkınca eve farklı bir yoldan gitmek, farklı sokaklarla tanışmak konfor alanının dışına çıkmaktır. Steve Jobs, Elon Mask, Gandhi gibi isimler konfor alanının dışına çıkarak belli bir yere gelmiş insanlardır. Yani konfor alanının dışına çıkamazsan değişemezsin, değişmezsen de geleceğin bir parçası olamazsın” ifadelerini kullandı.

 “Kahkaha yogasıyla eğlendiler”

Konuşmasına kahkaha yogasının köklü tarihi ve faydalarını anlatmakla başlayan Kariyer Koçu Selin Yetimoğlu, nefes egzersizleri eşliğinde katılımcılara kahkaha yogası yaptırdı. Yetimoğlu, yoganın ardından katılımcılardan gözlerini kapatmalarını isteyerek, beden meditasyonu ile birlikte konuşmasını sürdürdü.

Etkinlik plaket takdimi ve fotoğraf çekimiyle devam etti.

25/10/2019 – Fatmanur Deveci – Semih Yayla


1.167 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.