Fiber Optik Teknolojisinin Geleceği Konuşuldu

15.12.2016

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından “Gelecekte Fiber” başlıklı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB Fiber Optik Proje Koordinatörü Bilgisayar Yüksek Mühendisi Hüseyin Çit, FOTECH Teknik Operasyonlar Müdürü Orkun Şarlak, Doğu Marmara Fiber Altyapı – Ericsson Teknik Müdürü Ahmet San, Erkom Telekomünikasyon Şirketi CEO’su Ercan Cin konuşmacı olarak katıldı.

İki oturum olarak düzenlenen konferansın ilk oturumunda konuşan Hüseyin Çit, ‘AB Proje Fiber Optik Sunumu ve Bilgilendirilmesi’ başlıklı bir sunum yaptı. Projeyi 2016 yılında Avrupa Birliği’nin desteğiyle başlattıklarını ifade eden Çit, fiber optik alanının geleceği olan bir sektör olduğunu söyledi. Öğrencileri fiber optik alanında çalışma yapmaya davet eden Çit, “Bu noktada artık helvayı yapacak olan sizsiniz” ifadelerini kullandı.

Konferansta Orkun Şarlak ‘Gelecekte Fiber ve Fiber İstihdamı’, Ahmet San ‘Alt Yapı Sistemleri’, Ercan Cin de ‘Fiber Aktif Cihazlar’ başlıklı sunumlar gerçekleştirdiler. Orkun Şarlak, konferansta fiber optik teknolojisinin artık hayatın her alanında görülmeye başlandığından, Ercan Cin ise fiber optik teknolojisinin imalatı ve piyasası konularından söz etti.

Etkinliğinin ikinci oturumu ise soru-cevap şeklinde devam etti.

14.12.2016- HB