Festival Başladı

Festival Başladı
13.02.2012
1.170
A+
A-

Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali ‘Play ÜniFilmFest’ başladı.

Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali olan ‘Play ÜniFilmFest’ başladı. 13-19 Şubat tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan festivalin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.

Festival, film gösterimleri ve sinema atölye çalışmaları 7 gün boyunca Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde sinemaseverlere unutulmaz bir hafta yaşatacak.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken’in açılış konuşmasıyla başlayan festivale öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Prof. Eken yaptığı açılış konuşmasında, “Bir insanın hayatını, bir toplumun yaşam biçimini, 2 saat süren bir filmde fazlasıyla öğrenebilirsiniz. Bu yüzden sinemanın öğreticiliği çok yüksektir. Eken, üniversitelerin bilimin, eğitimin kalbi olduğunu söylerken “Üniversitede sadece bilim olmasın, biraz da film olsun, sanat olsun’ dedi.

Festivale katkısı olanları da unutmayan Prof. Dr. Eken, “Böylesi güzel bir etkinliği bize sunan İstanbul Organizasyon’a, Festival’in kusursuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan Üniversitemizin İletişim Koordinatörlüğü’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SAÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin düzenlediği konserle devam eden festivalde, SAÜ‘lü öğrenciler doyasıya eğlendi.

Festivalin ilk film gösterimi Saat 17.00’de “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm”  filmiyle başladı. Festivalin ilk gününde gösterilen bir diğer film, Charlotte Bronte’nin romanından sinemaya uyarlanan ‘Jane Eyre’ ise saat 20.00’de öğrencilerle buluştu.

Festivalin yarınki programı ‘14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel düzenlendi.  Bu kapsamda, yarın saat 15:00’de Fransız yazar ve yönetmen Philippe Claudel’in Aşkın Sessizliği (Tous Le Soleils) ve saat 20:00’da İtalyan yönetmen Luca Guadagnino’nun Oscar’a da aday olan filmi ‘Benim Adım Aşk’ gösterilecek. Ayrıca saat 17:00’de İlksen Başarır’ın yönettiği başrollerini Mert Fırat, Nergis Öztürk ve Zeynep Oral paylaştığı ‘Atlıkarınca’ filmi öğrencilerle buluşacak.

13/02/2012 – YC

Festivalin Programı için:

https://www.haber.sakarya.edu.tr/duyuru/unifilmfest-basliyor/

Tüm fotoğrafları görmek için:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.337913912920295.85775.197059567005731&type=1

 



1.170 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.